3 Michelini-tähega kokk annab nõu: kuidas saada ahjukartulid mõnusalt krõbedaks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ingrid Balabanova / PantherMedia / Ingrid Balabanova

Kolm Michelini tähte saanud kokk Heston Blumenthal jagab näpunäiteid, kuidas saada mõnusalt krõbedad ahjukartulid.

Staarkokal on kolm soovitust, mis aitavad sul lauale tuua ennenägematult mõnusad kartulid.

Esiteks soovitab Heston keeta kartuleid 20 minutit. Seda on rohkem kui enamus keetma on harjunud, kuna selle ajaga jõuavad kartulid pehmeks keeda. Lisaks võid keeduvette panna ka kartulitelt eemaldatud koored. See aitab maitset lisada.

Teiseks soovitab kokk kartuleid kurnamisel pisut raputada. Kui kartul õige pisut sõelas (või potis) raputades murenevad, võtavad kartulid ahjuplaadile minnes rohkem õli endasse ning tulemus tuleb krõbedam. Võid soovi korral proovida ka kahvliga auke teha. Nii tuleb tulemus eriti krõbe.

Kolmandaks kiidab Heston metallist ahjuplaati. Metall on hea soojusjuht ning kuumutab plaadil olevaid kartuleid erilise hoolega. Mida kiiremini alus kuumaks läheb ja paremini kuumust edasi annab, seda krõbedam jääb tulemus.

Allikas: Mirror

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles