Tartu turuhoone esitlusköögis jagatakse rahaõnne

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tartu Turg AS

Täna pärastlõunal saab maitsta küpsetatud kala ja valida Tartu turu parim sink. Lapsi lõbustab Tartu Linnajänes Toivo.

Eesti rahvakalendri järgi peab «vana-aasta öösi verske kala sööma» ja tuleb «kondid alal hoida, paberisse panna. Aasta ära hoida ja teine aasta vanad kondid ära visata ja jälle uued panna. Siis on väga hää rahaõnn – rahapuudust ei ole.»

Vanarahva tarkust järgides toimub turuhoone esitlusköögis täna kell 14 eelviimane sündmus sarjast «Mehed köögis». Kala grillib Eesti Meister Grillimises, Aparaat BBQ Cateringi esiküpsetaja Tarvo Israel. Eesti BBQ eestvedaja Rene Kiis annab samal ajal praktilist nõu kala küpsetamiseks erinevaid meetodeid kasutades. Värskest kalast valmivad road on pärit Vaikna letist. Kala valmistamiseks kasutatakse Geo Maja Gruusia maitseaineid.

«Peale lihasöömist sobib midagi kergemat. Seekord küpsetame kala grillil ja pliidil ning ahjus. Kohapeal üllatusi jagub ja igaühe oma silm, maitsemeel, lõhnataju on kuningas. Olete palutud,» sõnas rahvusvaheliste kogemustega BBQ-meister Rene Kiis.

Turuhoone perenaise juhtimisel toimub turu maitsvaima singi valimine, hinnangu annavad külastajad. Sündmustesarja korraldab Tartu Turg koostöös Eesti BBQ Assotsiatsiooniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles