Kuidas harjutada juukseid vähemate pesukordadega?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Ilmselt oled kuulnud, et me kipume oma juukseid pesema liiga tihti. Siin on soovitused, kuidas harjutada juukseid vähemate pesukordadega, nii et nad väga rasvased ei oleks.

Liiga tihe juuste pesemine jätab juuksed ilma naturaalsetest õlidest ja võib kuivatada peanahka, mis omakorda põhjustab õli ületootmist ja viib rasvaste juusteni. Tegelikult tuleks juukseid šampooni ja palsamiga pesta kõigest üks või kaks korda nädalas ja kasutada ülejäänud pesukordadel vannimütsi, soovitab HuffPost.

Üleminek tavapärastelt pesukordadelt võtab natukene aega. Esialgu on soovitatav juukseid šampooniga pesemise kordade vahepeal lihtsalt veega loputada. See on hea variant ka treeningute järgselt.

Kui juuksed on harvemate pesukordadega juba harjunud, hakkad sa märkama, et kiharad paistavad tervemad ja läigivad rohkem. 

1. Kasuta 1-2 korda nädalas sügavpuhastavat šampooni

Kui pesed šampooniga juukseid paar korda nädalas, peaksid valima sügavpuhastava variandi. See eemaldab kogu mustuse, saaste ja hooldustoodete jäägid. Tuleb tähele panna, et sügavpuhastavad šampoonid on tugevamad kui tavalised, nii et neid ei tohikski kasutada tihedamalt kui kord või kaks nädalas. Kui pead vahepeal juukseid pesema, tee seda tavalise šampooniga.

2. Kasuta niisutavat palsamit 1-2 korda nädalas

Kuna enamik õlidest koguneb juuksejuurtele, ei saa juukseotsad piisavalt niisutust. Sellepärast tuleks kasutada niisutavat palsamit ja kanda seda alates kõrvade kõrguselt kuni juukseotsteni välja.

3. Kasuta metssea harjastega harja

Metssea harjastega harja kasutamine aitab kanda naturaalsed õlid juuksejuurtelt ülejäänud kiharatele.

4. Kasuta siidist padjapüüri

Siidist padjapüüri kasutamine on hea nii su näonahale kui ka juustele, sest vähendab hõõrdumist ja aitab vältida katkiseid juukseotsi.

5. Kasuta vannimütsi

Vannimütsi kasutamine vahepealsetel pesukordadel on oluline, et hoida juuksed kuivana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles