Tasub teada: need 7 toiduainet sisaldavad ebavajalikult palju süsivesikuid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dusan Zidar / PantherMedia / Scanpix

Kui lubasid endale, et jälgid uuel aastal rohkem oma toitumist, tasub meeles pidada, milliseid toiduaineid vältida.

Riisigaletid 

Foto: Jacek Fulawka / PantherMedia / Scanpix

Riisigaletid, millele viidatakse kui dieettoidule, annavad tegelikult lihtsalt tühje kaloreid, sest ei täida su kõhtu. Ühes riisigaletis on ligikaudu 17 kalorit. Toitumisnõustajad soovitavad valida pigem täisterajahust röstleiva, kust saab rohkem kiudaineid.

Valge riis

Foto: Jiri Hera / PantherMedia / Scanpix

Valges riisis on tema töötlemisprotsessi tõttu üsna vähe kiudaineid ja 100 grammi valget riisi sisaldab ligikaudu 342 kalorit. Riisi asemel võiks eelistada kinoad, milles on rohkem valku ja kiudaineid ning palju vähem süsivesikuid.

Hommikuhelbed

Foto: Z Jan / PantherMedia / Scanpix

Isegi tervislikes müslides on palju suhkrut, rääkimata värvilistest hommikuhelvestest. Kõige targem on lugeda pakendil olevat infot.

Valge sai

Foto: Ekkapon Sriharun / PantherMedia / Scanpix

Üks viil valget saia sisaldab ligikaudu 81 kalorit ja peaaegu mitte midagi kasulikku, sellepärast tuleks eelistada täisteratooteid ja näiteks seemneleiba, kust saab lisaks ka valku ja kiudaineid.

Kartulikrõpsud

Foto: Jiri Hera / PantherMedia / Scanpix

See ei tule üllatusena, et hoolimata oma heast maitsest, sisaldavad kartulikrõpsud palju ebavajalikku rasva ja kaloreid. Juba kõigest 100 grammi krõpse sisaldab ligikaudu 288 kalorit. Kartulikrõpsude asemel võiks eelistada või proovida ise köögiviljadest krõpse teha.

Wrap tortilla

Foto: Yuliya Trukhan / PantherMedia / Scanpix

Enamasti on tortillaleib valmistatud nisujahust ja sisaldab 100 grammi kohta ligi 300 kalorit. Kindlasti tasuks eelistada täistera variante või proovida tortillaleiva asemel hoopis rohelisi lehti kasutada. Need on praktilised kalorivabad ja sisaldavad ka erinevaid vitamiine.

Mahl

Foto: Markus Mainka / PantherMedia / Scanpix

100 milliliitris mahlas on ligikaudu 40-65 kalorit ja palju suhkrut. Isegi naturaalsetes mahlades on palju puuviljasuhkrut. Mahla asemel tuleks eelistada vett või teha smuutit.

Allikas: Women'sHealth

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles