Tervisele ohtlik viga, mida paljud ripsmeid värvides teevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marin Conic / PantherMedia / Marin Conic

Ripsmete värvimine on üsnagi lihtne protseduur. Mis saab valesti minna? Lisaks sellele, et võid kogemata harjase silma torgata, varitseb suurem oht hoopis mujal.

Millal sa esmakordselt selle ripsmetušši avasid, mida sa praegu kannad? Nii kaua aega tagasi, et enam ei mäletagi? Sel juhul viska see kiiresti minema.

Dermatoloog Jessica W selgitab, et ripsmetuššil on ilutoodetest kõige lühem säilivusaeg ning seda peaks vahetama iga paari-kolme kuu tagant. Sõltuvalt brändist võib ripsmetušš olla küllaltki kallis ning see teeb ära viskamise enne tušši otsa lõppemist veelgi raskemaks. Küll aga on säilivusaja ületanud ripsmetušši kasutamisel mitmed terviseohud.

Ripsmetušš on silmade juures ja vedel. See tähendab, et bakterite jaoks on see ideaalne kasvukoht, vahendab TheList. Baktereid täis tušši kasutades on silmapõletik lihtne tulema. Iga päevaga, mis ripsmetušš enda tähtaega ületab, katad sa oma silmi üha paksema bakteritekihiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles