Peruust pärit peakokk valmistab uues restoranis Weis põnevaid liharoogi

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tatjana Jemeljanova

Tallinnas Kristiine linnaosas avati uus liharestoran Weis Resto, kus valmistatakse Ladina-Ameerika maitsetest inspireeritud liharoogi. Menüü on kokku pannud Peruust pärit peakokk Ernesto Robles.

«Weis on restoran, kus kohtuvad erinevate rahvuste köögid ja Ladina-Ameerika maitsed. Oleme loonud selle inimestele, kes armastavad kvaliteetseid liharoogi,» märkis Weise peakokk Ernesto Robles. Ta tõi välja, et lihad, millest ta toitusid valmistab, on Argentiinast, Brasiiliast ja Uruguayst ja põhjendas seda sellega, et just nendest kaugetest riikidest pärit tooraine annab eheda Ladina-Ameerika maitseelamuse.

Foto: Tatjana Jemeljanova

Kuigi põhirõhk on menüüs lihal, ei pea ka taimetoitlane toiduvalikus pettuma. Samuti on roogade valikus mõeldud ka pere pisematele.

Robles on pärit Peruust. Ta on Eestis elanud üle 20 aasta ning õppinud ja töötanud veel Lõuna-Ameerikas, Rootsis, Inglismaal, Tais ja Vietnamis.

Restoran Weis asub 1931. aastal ehitatud eramajas, mis nüüdseks on täielikult renoveeritud. Toona oli samas kandis mitmeid sarnaseid elumaju, mida ümbritses karjamaa. Tänaseks on Kuldnoka 2 aadressil asuv maja üks väheseid sellest ajast säilinud eramuid Kristiines.

Restoran on avatud iga päev, kus lisaks à la carte menüüle on päeval valikus ka lõunapakkumised. Weis on kahekorruseline. Suvel on võimalik toite nautida nii esimesel kui ka teisel korrusel asuval terrassil. Teisel korrusel asub ka peosaal privaatsündmusteks ja laste mängunurk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles