Uue aasta kasulikemad toidutrendid: tervisenäksid, kiudained ja ingveriõli

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay / Pexels

Üha rohkem tuleb välja, et just meie kõige lihtsamad igapäevased liigutused ja söögid mõjutavad meie tervist kõige enam. Seega tuleks pjedestaalile tõsta need toidud ja tegevused, mis teenivad meie heaolu  ka kõige laiemas plaanis.

ABC News toob välja trendid, millele ennustatakse suurt tulevikku. 

1. Sellerimahl

Sellerimahlast nõretab juba kogu Instagram ja tõenäoliselt on tõusulainet ka söögikohtades oodata.  

Sellerimahl annab tublisti energiat, paneb seedimise tööle ja kui juua sellerimahla esimese asjana hommikul, turgutab ka nahka.

Mahla tegemiseks pane neli-viis sellerivart vähese veega paariks minutiks blenderisse ja kurna näiteks läbi marli klaasi.

Selleritega üle pingutada ka ei maksa, hoiatab ABC News ning lisab, et tarbida tuleks teisigi rohelisi ja värvilisi köögivilju, kuna klaas sellerimahla köögiviljade päevast vajadust ei kata. 

Foto: Pixabay / Pexels

2. Lillkapsas on veelgi suurem tegija

Esmapilgul tundub isegi uskumatu, kuid lillkapsas on mööda läinud nii pitsast, pastast kui külmutatud toitudest. Eksperdid oletavad, et 2019 näeb neid ka krõpsuriiulis. Dr Frank Lipmani sõnul on üldse tervislikud krõpsud rohkem au sees, kui kunagi varem.  

«Inimesed muutuvad tervislikumast toitumisest järjest teadlikumaks ja samal ajal armastavad näksida või süüa midagi käigupealt,» vahendas ABC News doktori sõnu. «Vähe suhkrut, tervislikud näksid ja tervislikud toidud, mida saad käigupealt süüa, mis ei sisalda palju suhkrut, taimeõlisid, transrasvu, GMOsid ega säilitusaineid.»

Lillkapsas on ses plaanis ideaalne vahepala, et seda saab kasutada nii paljudes retseptides ja et ta on nii kiudainerohke. Viimane on omakorda üks populaarsemaid 2019. aasta trende, kuna «kiud on salajane toitaine, millega kaotada kaalu ilma näljatundeta, suurendada energiat ja elada tervislikumat elu,» ütleb toitumiskava F-Factor Diet looja Tanya Zuckerbrot. 

Foto: Charlotte Lake / PantherMedia / Charlotte Lake

3. Ingveriõli

Ingveriõli on osa suuremast aroomiteraapiatrendist. Nimelt seostatakse ingverit vähenenud kortisoolitaseme, madalama pulsisageduse, väiksema valu, vähenenud põletiku ja leevenenud ärevuse ning depressiooniga. Ingveriõli on võrratu lisand nii vanniveele, massaažiõlile kui kastmetele. Seda võib teha kodus või osta poest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles