Kui sul on raske ärgata, pane öökapile poolik sidrun

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Uskumatu küll, aga see vana hea tsitrusvili aitab päeva kergemini  alustada – ja teeb veel muidki imesid!

Kui tunned, et ärkamine on sinu jaoks iga päev üha suurem piin ja üldse oled kogu aeg tülpinud ning kõigest väsinud, siis soovitab Freundin panna ööseks voodi kõrvale poolik sidrun, millel on väheke soola. Miks mõjub sidrun meie unele nii hästi? 

Teadlased on puuvilja sihikule võtnud ja paljud uuringud, mis on avaldatud lehtedel ResearchGate ja National Center for Biotechnology Information, tõendavad sidruni kasulikku toimet. 

Foto: Mythja Photography / PantherMedia / Mythja Photography

1. Sul on lihtsam üles tõusta

Teadlaste hinnangul aitavad sidrunid ajus serotoniinitaset (heaoluhormoon) tõsta ja peale selle ärgitab sidruni värske lõhn kergemini voodist välja hüppama. 

2. Head aega, unerohud! 

Sidrun võiks olla nüüdsest sinu uus õhtune magustoit. See aitab väidetavalt kergemini uinuda, kuna mõjub rahustavalt. 

3. Vaba hingamine

Praegu, mil õues on kord külmem ja siis jälle soojem, kipuvad paljudel hingamisteed umbe minema. Ka siin saab sidrun oma imelist toimet avaldada, kuna mõjub antibakteriaalselt ninakõrvalkäikudele ja muidugi ka immuunsüsteemile tervikuna.

Eriti kasulik on sidrunilõhn astmaatikutele, kuna see toetab hingamisteid.

Eelista ökokvaliteediga sidruneid! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles