Kumba trenni eelistada - joogat või pilatest?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Diego Cervo / PantherMedia / Scanpix

Pilates ja jooga on mõlemad keha ja vaimu treeningud, mille läbiviimiseks kasutatakse matte. Mis neid aga eristab? 

Jooga:

Mis see on? Jooga on tasane ja voolav treening, mille eesmärk on muuta keha tugevamaks ja painduvamaks, keskendudes samal ajal hingamisele ja meelele.

Mis seda eristab? Hingamine ja oma mõtete kontrollimine on joogas kesksel kohal, mistõttu on ta väga hea treening stressi maandamiseks.

Mida aitab saavutada? Jooga aitab parandada painduvust ja tuleb kasuks ka kaalu langetamisel. Joogaõpetaja Alanna Zabel sõnab, et voolav liikumine on südamele kasulik ja aitab organismi tasakaalustada, vähendades stressihormooni taset, mis on tihti kaalutõusu põhjuseks.

Jooga
Jooga Foto: Ron Sumners / PantherMedia / Scanpix

Pilates:

Mis see on? Pilatese matitreeningud keskenduvad enamasti kere kesklihastele, pöörates erilist tähelepanu just kõhu- ja vaagnapõhjalihastele.

Mis seda eristab? Tugev keskkoht on pilatese treeningute keskpunktiks, mis võib muuta treeningu joogaga võrreldes raskemaks.

Mida aitab saavutada? Pilates kingib sulle tugeva kere keskosa ja aitab parandada rühti.

Pilates
Pilates Foto: Fabrice Michaudeau / PantherMedia / Scanpix

Allikas: The Everygirl

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles