Ei raatsi vanadest riietest loobuda? Marie Kondo soovitab kapi korrastamisel esitada endale see küsimus

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Kondo
Marie Kondo Foto: Michael loccisano / AFP / Scanpix

Kui oled kunagi garderoobis suurpuhastust teinud, oled ilmselt süütundega tuttav. Marie Kondo annab nõu, kuidas vanadest riietest lahti lasta.

Tavaliselt muudab garderoobi korrastamise keeruliseks süütunne, mis tekib riietest loobumisel. «Aga see oli ju nii kallis!», «Aga see oli kingitus!» ja «Mul on selle esemega nii head mälestused!» on tavalised vabandused, mida endale kordame.

Jaapani legendaarne ekspertkorrastaja Marie Kondo ütleb, et süütundest vabanemiseks tuleks esitada küsimus «Millist eesmärki see ese täitis?».

Kondo selgitab, et enne esemest loobumist mõtle järele, milline roll või eesmärk sellel esemel sinu elus oli. «Isegi, kui sa seda kunagi ei kandnud, õpetas see sulle, millised riided sulle sobivad,» selgitab ekspertkorrastaja.

Näiteks, kui sul on siiani kapis seitsmekümnendatest pärit alt laienevad teksad, meenuta enne nendest loobumist, kui uhke sa olid neid kandes ja millised head mälestused nendega seostuvad.

«Asjade tänamine ei aita mitte ainult süütundest vabaneda, vaid aitab ka selgust tuua, millised esemed sinu elustiili kõige rohkem toetavad,» sõnab Kondo.

Allikas: PureWow

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles