Kuidas metsaläinud suppi päästa? 5 probleemi, 5 õlekõrt

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

Supiga võib palju valesti minna — kas oled vürtse ülemäära helde käega puistanud või maitseb kogu roog kuidagi põhjakõrbenult ... Siin on viis lahendust viiele kõige tavalisemale supijamale. 

1. Suured rasvalaigud supi sees

Kui tahad rasvalaigud teistele jahimaadele saata, pane jääkuubikud nõuderätikule ja kasta supi sisse. Rasv hangub ja jääb rätiku külge. 

2. Põletusoht tšilli, pipra ja ingveriga

Kas Tom Ka Gai läks vähe tuliseks? Teravust mahendavad kookospiim, koor, crème fraîche või püreeritud mango. Või keeda veel üks samasugune supp, ainult ilma tšilli ja «sõpradeta.» Seejärel sega leebe supp tulise variandiga ja pane liigne supp sügavkülma. 

Ennetuse mõttes võid aasia või mehhiko originaalretseptide järgi kokates panna esialgu vaid poole vürtsikogusest ja pärast vajadusel rohkem. 

3. «Röstimaitse» on supi ära rikkunud

Kõrbenud supp ei kõla küll nii, nagu seda võiks keegi süüa tahta, ent tasub proovida sellegi putitamist. Võta pott pliidilt ja kalla korras supp teise potti. Põhja kinnijäänud kraam jäta sinnapaika. Lase puhtas potis ja koos paari sibulaveerandiga supil edasi keeda. Võta keemise lõpul sibulad välja ja maitsesta.

Kibedat kõrvalmaitset aitab neutraliseerida ka sorts valget veini. 

4. Soolatops läks käes lahti 

Ülesoolatud suppi saab päästa munavalgega: nirista munavalge suppi, lase sellel veidi taheneda ja seejärel kurna ära. Kui muna pole majas, siis võid proovida ka värske toore kartuli või leivaga. Pärast valmimist võta need supist välja. 

5. Supp on lurr

Su sametine velouté on õhuke nagu mõni juurviljamahl? Kokkukeetmisega muutub ta küll kreemjamaks, ent ka maitse muutub tugevamaks. Välgukiirusel seob vedelikku riisi- või kartulijahu: lahusta 1 kuni 2 tl külmas vees täielikult ja keeda jahuvedelikku koos supiga, soovitab Freundin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles