Hirmus hea film, kus saab südamest naerda ja nutta

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viggo Mortensen ja Mahershala Ali teevad mõlemad suurepärase rolli.
Viggo Mortensen ja Mahershala Ali teevad mõlemad suurepärase rolli. Foto: outnow.ch

Ära kunagi hinda raamatut kaane järgi. Kaks meest ja auto, rassismiteemad ja reis – kerge on arvata, et mis seal eestlase jaoks ikka nii erutavat olla võiks. Pole kauneid naisi, suhtedraamasid ega siinkandis pakilisemaid ühiskondlikke küsimusi. Aga oo kui inimlik ja vinge see film on!

Kui see ka peaks olema inimese esmakordne põrkumine rassiteemadega noores USAs, klassiühiskonnaga, kuristikuga eri elatus- ja haridustaseme vahel – see film muudab puise teema nii elusaks, et võimatu on mitte kaasa elada.

Pean tunnistama, et tunnen poolehoidu tõestisündinud lugude suhtes, sest minu arvates teeb reaalne elu fantaasiale enamasti silmad ette. Selle filmi puhul kehtib see iseäranis säravalt. Lugu viib vaataja tagasi 60ndate alguse Ameerikasse ning stiilipunkte võib jagada juba kümnendi äärmiselt detailitäpse taaselustamise eest, mis ajab moefännil kuklakarvad vaimustusest turri. Saadki ajas tagasi astuda – iga viimane kui auto tänaval, kuuereväär, külmik ja poolik piimapudel selle riiulil, kõik on autentne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles