Uurimus: rasedad naised ei tohiks teha vahetustes tööd

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Adelaide ülikooli teadlased kinnitavad, et vahetustes töötamine mõjub lapseootel naistele halvasti. Tihedad muutused elurütmis mõjuvad halvasti unele ja ainevahetusele.

Teadlased selgitasid välja, et vahetustes töötavatel rasedatel on suurem risk sünnitada alakaaluline laps. Kõik muutused, mis toimuvad tulevase emaga, mõjutavad tõenäoliselt ka loodet, kirjutab Daily Mail.

Päeva- ja öövahetustes töötamine mõjutab tugevalt organismi ja unerütmi. Seda ka juhul, kui oled töötanud öises vahetuses juba aastaid. Selline elustiil on last oodates eriti riskantne, kuna naine peab lapsele toitainete tagamiseks hoidma veresuhkru stabiilsena. Ebaregulaarne unegraafik aeglustab ühtlasi ainevahetust ning organism ei suuda lapseni piisavas koguses toitaineid transportida. Enim mõjutab teadlaste sõnul unerütmi kõikumine sündimata last raseduse lõpufaasis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles