Väärt ettevõtmine: Jamie Oliver võitleb toiduraiskamise vastu

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrew Parsons / ZUMAPRESS.com

Jamie Oliver ja Tesco plaanivad sel aastal tuhandet kokka üle terve Inglismaa koolitada, et teha lõpp toiduraiskamisele.  

Tesco, Jamie Oliver ja Fareshare koolitavad 1000 kogukonnakokka üle ÜK, et õpetada, kuidas kõige paremini kasutada toidu ülejääke ja lõpetada toiduraiskamine, kirjutab Environment Journal.

Tesco, mis annetab 300 000 ülejäänud toitu üle 7000 erinevale kogukonnale ja heategevusorganisatsioonile, sõnul on üks suuremaid probleeme kohalikele kokkadele see, kuidas valmistada süüa ebaharilikest või ootamatutest koostisainetest, mida on kas annetatud või mida on väga suurtes kogustes. 

Muuhulgas õpetatakse noakäsitsemist, antakse toitumisnõu ja erinevate põhikastmete retsepte, mida saab kohandada paljude annetatud toitude lisandina. 

Koolitus on tasuta ja osalised saavad kaasa nii kokkamisvarustuse kui Jamie Oliveri toiduretseptid. Kuulus kokk ütles, et on fantastiline lüüa kaasa selles töös, mida  Tesco ja FareShare teevad toiduraiskamise vähendamiseks. «Ma kirjutasin need retseptid kõigi nende suurepäraste kogukonnakokkade abistamiseks, et saaks teha midagi maitsvat ja tasakaalustatut neile, kes seda vajavad kõige rohkem. Tuleb vaid koostisainete suhtes veidi armastust üles näidata ning muuta nad maitsvateks ja toitvateks eineteks. Minu jaoks on iga tehtud toit, mis vähendab toiduraiskamist, võit.»

Esimene Tesco ja Jamie Oliveri koolitus toimus eile Goodinge'i kogukonnakeskuses Islingtonis, Londonis. 

Vaimustav algatus, millest tasub eeskuju võtta!

Foto: Andrew Parsons / ZUMAPRESS.com
Foto: Andrew Parsons / ZUMAPRESS.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles