Kelle jalas on püksid?

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvipomm-pükskostüüm tõeliselt koloriitsele kaunitarile. Tallinn Dolls.
Värvipomm-pükskostüüm tõeliselt koloriitsele kaunitarile. Tallinn Dolls. Foto: Erlend Staub

Naised on meeste kapi parimad palad ammuilma sisse vehkinud. Püksid, pintsakud ja ülikonnad – kõik võimu näitamise atribuudid on õrnema soo küüsi langenud. Kuid moehitt pükskostüüm näeb praegu välja teistsugune kui iial enne. Milline?

Kes eales pükskostüümi kandnud, teab, kui vägev enesekindluse võimendaja see on. Justkui rõivamaagia – sa muutud korraga nähtavaks ka kõige seksistlikumatele isastele. Su sõnad muutuvad kohe kaks korda kaalukamaks. Suva-püksid nii ei mõju, just hästi istuv ülikond rühika daami seljas on tõeline powersuit.

Kogu seda kasulikkust silmas pidades on lausa veider, et mood sellest väärt kehakattest vahepeal ära väsis. Maskuliinne kaunitar näis millegi nähtu, tehtu ja vähe intrigeerivana. Klassikaks kõlbab küll, moeuudiseks lootusetult tuttav. Pükskostüümide uus tippaeg saabuski tänu sellele, et traditsioonidele löödi käega ning rõivas elas läbi värskendava uuestisünni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles