Mida teha, et lokid kohe välja ei vajuks?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Viktor Cap / PantherMedia / Scanpix

Lokkide tegemine on aeganõudev ja tüütu. Veelgi masendavam on, kui need juba tunni ajaga välja vajuvad ja soengust ei jää suurt midagi alles.

Enne kui lokitamisest igaveseks loobud, proovi korra veel, kasutades neid Pure Wow nippe lokkide hoidmiseks.

Valmista juuksed õigesti ette. Üks põhjus, miks lokid ei taha hästi juustesse jääda on see, et juuksed on liiga siidsiledad. Selleks, et need paremini haarduksid, tuleb juustesse kanda enne föönitamist juuksevahtu ja kuumakaitset.

Kasuta lokitange, mis on ühtlase kuumusega. Kuigi ühtelt poolt on oluline lokitangide suurus (tänu väiksema rauaga tangidele püsivad lokid paremini), on oluline ka lokitangide soojusvõimsus. Ühtlase kuumuse tagavad kõige paremini keraamilised plaanid ja digitaalselt reguleeritav kuumussüsteem. Paksemate juuste puhul saab kasutada kõrgemat kuumust. Keskmiste ja õhukeste juuste puhul peaga aga kuumus kindlasti alla 185 kraadi jääma, et see juukseid tugevalt ei kahjustaks.

Kasuta juukselõkse. Kui eelmised nipid on juba kasutuses, kuid lokid ei taha siiski püsida, on soovitatav iga lokk pärast keeramist vähemalt senikauaks klambriga kinni panna, kuni juuksed ära jahtuvad. Kui lased loki tangide vahelt välja, keera see näppude vahel uuesti sõõriks kokku ja pane klambriga peanaha lähedale kinni. Kui kõik juuksed on jahtunud, lase klambrid lahti.

Kinnita lokid hea juuksehooldusvahendiga. Esialgu näevad lokid veidi jäigad välja ja tekib kiusatud neist sõrmedega läbi kammida. Kui tahad, et lokid kestaks, siis ära kammi neid veel niipea. Pihusta lokkidele juukselakki umbes 25 cm kauguselt. Kui kammid hiljem laia harjaga õrnalt lokke läbi, võid samal ajal veel veidi juukselakki panna, kuid pea piiri ja ära pane seda liiga palju. Juukselakiga liialdamine teeb lokid raskeks, mis omakorda soodustab lokkide äravajumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles