Milliseid riideid tuleks süüa tehes kanda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Igaüks teab, et söögivalmistamine võib vahel väga pingeliseks kujuneda. Selle peale aga tavaliselt ei tulegi, et kui riided jäävad ette, võib end kogemata põlema panna.

Keegi ei ütlegi, et kodus süüa tehes peaks kokariided ja -mütsi pähe panema, kuid sellegipoolest peab pliidi juures toimetades arvestama oma ohutusega, kirjutab Mashed.

Kuigi pikad varrukad kaitsevad käsi pritsmete eest, ei tohi kokkamisel kanda väga avaraid varrukaid, mis võivad kergesti süttida. Jälgi, et riided oleks üsna liibuvad, et need ei takerduks asjade külge.

Teiseks peaks süüa tehes jälgima ka jalatsite seisukorda. Kõige paremad jalatsid katavad varbad ära, et kui midagi maha kukub (näiteks nuga), siis oleks jalad kaitstud. Kindlasti peavad jalanõud olema mugavad ja mitte libisema, sest kuuma potti või panni tõstes on libisevad sussiga raske õnnetusi vältida.

Viimaks tasub üle korrata, et juuksed peab söögivalmistamisel alati kinni panema. Ühelt poolt satuvad juuksekarvad lahtiste juuste puhul kergesti toidu sisse, kuid teiselt poolt tuleb arvestada ka sellega, et juuksed on väga kergesti süttivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles