Downi sündroomiga populaarse modelli edu sai alguse naljast

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui 14-aastase Downi sündroomiga Georgia Traeberti ema Rubia oma tütrest naljaga pooleks sotsiaalmeediasse näidisfoto laadis, ei osanud ta arvatagi, et see pöörab nende elu pea peale.

«See kõik sai alguse naljast,» rääkis Rubia väljaandele The Sun. «Ma postitasin tema pildi Facebooki ja see sai kohe hitiks. Minu idee oli vaadata, kui palju võiks see inspireerida teisi Downi sündroomiga lapsi.»

Tänaseks on Georgial leping viie modelliagentuuriga, kuid ema sõnul panid tema edule aluse siiski Instagram ja Facebook. «Seal sai ta üleilmselt tuntuks,» märkis Rubia.

Georgia Instagrami konto kogub kiirelt fänne juurde ja oma kodumaal Brasiilias on ta juba kohalik kuulsus. Lapsena tundis ta moemaailma ja modellinduse vastu suurt huvi. Väiksemana jäi ta sageli ühistegevustest kõrvale ja tundis tõrjutust, kuid nüüd kõnnib üksi moelaval ning on esinenud mitmes reklaamis. Ema sõnul on plahvatuslik edu toonud tütrele palju tööotsi.

Karjääriedust ja tütre kasvavast enesekindlusest hoolimata on Georgia ema mures, kuidas mõjutavad teda inimesed, kes sotsiaalmeedias negatiivseid hinnanguid jagavad. «Kõige raskem oli siis, kui lugesin kommentaare, et ta edukas vaid oma blondide juuste ja siniste silmade pärast – Georgia on väga heasüdamlik laps ja väga andekas, muidu ei olekski ta nii kaugele jõudnud,» on ema veendunud. «Täna, kui ta meedias silma paistab, ümbritsevad teda tüdrukud, kes uurivad tema karjääri ja töö kohta, mistõttu on meediasse sattumine ja edu tema enesekindlusele selles mõttes väga palju kaasa aidanud.»

Georgia suurim unistus on olla hoopis näitleja või laulja, modellindus on tema huvides alles kolmandal kohal. Seetõttu õpib ta praegu ka näitlemist ja laulmist. «Kes teab? Võib-olla võtab ta järgmisena näitlemise ette,» vihjas uhke ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles