Ettevaatust! 4 nahahooldustoodet, mida ei peaks talvel kasutama

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Robert Przybysz / Panthermedia / Scanpix

Talvisel ajal on eriti oluline valida õiged nahahooldustooted.

1. Kogu keha ei pea seebiga pesema

Kui ka sinu pesemisrutiinis on koht kogu keha seebitamisel, siis talvel võib see nahka liigselt kuivatada. «Kui sa ei ole just mudas püherdanud, ei pea sa kogu keha seebitama. Selle asemel keskendu kaenlaalustele ja intiimpiirkonnale,» soovitab dermatoloog Papri Sarkar.

2. Alkoholiga toonik pole näole hea

Toonik on näohoolduses küll oluline toode, kuid paljud neist sisaldavad alkoholi, mis kuivatab nahka. Dermatoloogi sõnul võiks talveperioodil eelistada niisutavat toonikut, mis ei sisalda alkoholi.

3. Savimaske tuleb teha mõõdukalt

Aastaaegade vaheldumisega peaksid välja vahetama ka oma näohooldustooted. Dermatoloogi sõnul kipuvad paljud inimesed ka talvisel ajal kasutama samu näomaske, mida ülejäänud aasta vältel. Sarkari sõnul tuleks talveperioodil näiteks savimaski kasutada vähem, sest see on väga kuivatava toimega.

4. Näo koorimisega tuleb piiri pidada

Koorimine on nahale kasulik, aga talvisel ajal on väga lihtne sellega liiale minna ja oma naha kaitsekihti kahjustada. «Kui koorid, tee seda aeglaselt ja pea piiri,» soovitab dermatoloog. Ära unusta ka niisutavate kreemide kasutamist.

Allikas: Insider

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles