Uuring: need on inimesed, kellega naised soovivad rohkem aega koos veeta

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Scanpix

Just praegu on õige aeg võtta telefon ja helistada sõbrannale!

Isikupäraste kingituste ettevõte The Book of Everyone uuris 1027 naiselt nende sõprussuhete kohta. Uuringust selgus, et kuigi sõprussuhted kestavad kauem kui paarisuhted ja naiste hinnangul on need ausamad, ei panustata sõbrannadele nii palju aega kui romantilistele partneritele, kirjutab Marie Claire.

Teine uuring paljastas, et keskmiselt on Suurbritannia naisel elu jooksul kuus tähendusrikast sõprussuhet ja ligikaudu kolm tähendusrikast romantilist paarisuhet. Keskmine sõprussuhe naiste vahel kestab 16 aastat ja keskmine romantiline suhe 10 aastat.

Hoolimata sõprussuhete olulisusest, on romantilised suhted siiski naiste prioriteediks. Naised veedavad 67 protsenti rohkem aega panustades oma partnerile kui sõpradele. 30 protsenti naistest ütles, suurema tõenäosusega tühistavad nad plaanid oma sõbranna kui kaaslasega.

Sõprusekspert Kate Lever sõnab, et naistevaheline sõprus on üks ilusamaid asju maailmas. «Naistevaheline sõprus koosneb armastusest ja solidaarsusest. Üheskoos avastatakse naiseks olemise kogemust: rõõme, ebameeldivusi, ohte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles