8 rõõmustavat nõksu, kuidas köögis kokku hoida nii aega, raha kui närve

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sergejs Rahunoks / PantherMedia / Sergejs Rahunoks

Kuidas koorida ingverit, ilma et pool juurikat kaduma ei läheks ja mida teha, kui prosecco on ootamatult oma särtsu ja sära kaotanud? 

1. Mozzarella riivimine

Kui sul on vaja mozzarella ühtlaselt gratääni või pitsa peale jaotada, pane mozzarella-kuulid toidukilesse ja hoia neid 20 minutit jääkambris. Nii on lihtsam riivida.  

2. Granaatõunaseemnete eraldamine

Granaatõunaseemned annavad igale juustukoogile või kuskussile erakordse viimase lihvi, kui vaid seda tüütut seemnete tagaajamist ei oleks. Üks variant, kuidas seemneid lihtsamini ja puhtamalt kätte saada, on lõigata ülevalt ja alt u 1 cm ära. Seejärel poolitada.

Pane mõlemad pooled veega kaussi ja tõmba neid suunaga väljapoole, et seemned tuleksid lahti. Seemned vajuvad põhja, kestad tõusevad pinnale. 

3. Küüslauguga keetmine

Terved küüslauguküüned annavad kastmete ülihea maitse, kuid peaaegu keegi ei taha neid tervelt toidus leida. Pista küüslauguküüned grillivarda otsa, tee toit valmis ja õngitse need jälle välja. 

4. Ingveri koorimine

Noaga koorides kipub väiksest ingverist päris palju kaotsi minema, kuid terasest teelusikaga kraapides saab palju kergemini ja säästlikumalt kurvika ingveri lahti koorida.  

5. Avokaado pehmendamine

Kõvade avokaadodega guacamole ei tundu kuigi isuäratav. Freundin soovitab kiiremaks järelküpsemiseks pakkida avokaado koos õuna või banaaniga tugevamasse paberkotti.  

6. Keedetud kartulite koorimine.  

Kartulite koorimine on tüütu, olgu need toored või keedetud. Veidi kiiremini läheb, kui paned kartulid viieks kuni kümneks sekundiks jäävette, seejärel teed pikilõhe igale kartulile. Niimoodi saab koore päris lihtsasti ära tõmmata. Hoia vahepeal oma käsi soojas vees. 

7. Prosecco on kaotanud oma särtsu

Viska sisse üks rosin, nii saab ta jälle elu tagasi. 

8. Kerge mõõtmine

Kleepuvad toiduained nagu näiteks mesi ei jää mõõtekannu külge, kui seda eelnevalt õliga õhukeselt määrida. Sama nõks toimib ka mikseri tainavispliga.

9. Köögivilja tervislik valmistamine

Veega keetes kaotavad köögiviljad vitamiine ja maitset. Seepärast tasub tooreid köögivilju pool tundi enne toidutegemist veidikese soola ja suhkruga marineerida. Pärast 30 minutit pista köögivili koos eraldunud vedelikuga potti, pane kaas peale ja auruta, kuni on valmis. 

Allikas: Freundin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles