3 nippi, kuidas kaotatud kilod eemal hoida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Arne Trautmann

Oled käinud pika tee ning saavutanud oma ideaalse vormi. Kuidas kaotatud kilosid edaspidigi vältida? Kolm lihtsat nippi näitavad sulle teed.

Märka, kui kipud üle sööma

Inimesed ei märka, kui nad üle söövad. Isegi, kui kipuvad üle sööma ligi 1000 kalorit päevas. Seejuures ei muuda ülesöömine sageli inimese isu. Uuringute kohaselt ei suuda keha kohaneda lisandunud kaloritega ning ülesöömise muster kordub päevast päeva. Nädalavahetuse ülesöömised võivad kiiresti nullida nädala sees tehtud toitumiskava pingutused. Kaalu hoidmisel on oluline olla teadlik enda toitumisest.

Ära unusta trenni

Parima dieedi otsinguil unustatakse sageli trenni olulisus kaalu alandamisel (ja selle hoidmisel) üldse ära. Treening on oluline osa tervislikust elustiilist ning eriti oluline vormi saamisel, kui ülekaal on kogunenud pikema perioodi jooksul. Trenn aitab hoida toitumise piirangutest tuleneva näljatunde madalamal. Kuigi treening kulutab energiat, ei tekita see nälga, vaid aitab hoopis näljatunnet leevendada. 

Ole paindlik

Olenemata sellest, millise toitumiskava kasuks otsustad, vajab see pisut kohandamisruumi. Ikka kutsutakse sünnipäevale või restorani. Ole valmis tegema teatud mööndusi. Tee sellistes situatsioonides teadlikumalt otsuseid või tee «tasaarveldus» intensiivsema trenni näol.

Allikas: TheSun

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles