Kiire retseptiidee: köögivilja-pestopasta

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Daniel Täger / PantherMedia / Daniel Täger

Rooskapsas on ülimalt väärtuslike kapsaste üks esinumbreid, mis sisaldab märkimisväärselt C-, U- ja K-vitamiini, B-grupi vitamiine, foolhapet, karotenoide ja flavonoide.

Lõika rooskapsastele varre juurest risti sälgud sisse, siis nad keevad parasjagu krõmpsuks.

Vaja läheb (2 in) : 

  • 300 g rooskapsast ehk Brüsseli kapsast
  • 300 g porgandeid
  • 1 punane paprika
  • 1 sibul
  • 4 spl oliiviõli
  • soola
  • suhkrut
  • 100 ml köögiviljapuljongit
  • 200 g pastat 
  • 3 spl basiilikupestot
  • 50 g riivitud parmesani 

Valmistamine

Puhasta rooskapsas, lõika varre juurest risti sälk sisse. Puhasta porgandid, viiluta u 1 cm suurusteks. Lõika paprika peenikesteks ringideks. Haki sibulad peenikeseks. 

Prae köögivilja kuumas oliiviõlis keskmisel kuumusel umbes 5 minutit. Maitsesta soola ja noaotsatäie suhkruga. Lisa puljong ja keeda kaane all 8 minutit. 

Keeda makaronid, kuni nad on al dente, seejärel kalla vedelik makaronidelt ära, kuid jäta umbes 300 ml alles. 

Sega pesto makaroniveega, lisa nuudlid ja lase 2 minutit keeda. 

Serveeri ülepuistatud parmesaniga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles