Hoolitse enda eest! 5 põhjust, miks just talvel massaaži nautida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Talviselt külmal ja kõledal ajal on õige aeg turgutada keha ja meeli massaažiga. Massaaž on mitmel erineval moel meie organismile hea – see lõõgastab, paneb unustama argimuresid ning mõjub ka tervistavalt.

Massaaž on pimedal ajal hea stressipeletaja

Tallink Spa & Conference ilu- ja heaolukeskuse juht Astrid Sõmera kinnitab, et kui tunned, et energiat jääb üha vähemaks, ka peale pikka und ei lähe virgumine lihtsalt ning stress ja ületöötamine on viinud viimasegi rõõmu, tasub minna massaaži. Klassikaline massaaž on iidvana vaimse ja füüsilise tervise turgutaja, aga ennekõike hädade ennetaja ning juba 1-2 korda kuus pinges kehapiirkondade lahti mudimist toob hoopis teise enesetunde, lisab energiat ning toob tagasi elurõõmu.

Massaaž aitab leevendada pea-, kaela- ja seljavalusid

Kui lood on juba kehvasti ehk näiteks segavad igapäevaelu pea-, kaela- või seljavalud, saab arstide poolt 5-10 kuurina määratud massaažist enamasti abi. Massaaži ei soovitata, kui on mõni südamehaigus, kõrge vererõhk, neerupuudulikkus. Samuti võiks massaažiseansi vahele jätta akuutse viirushaigusega, eriti kui sellega kaasneb palavik.

Regulaarne massaaž tugevdab immuunsüsteemi, parandab vereringet, ainevahetust ning leevendab unehäireid

Kui unehäired ei lase enam magada, viirused kipuvad ligi ning kaalunumber kipub kõikuma, saab samuti massaažist abi. Massaaž aitab kehal lõdvestuda, rahuneda, peale massaaži tuleb ka uni kiiremini ning jääb ühtlasi ära öisel ajal näksimise oht.

Massaažist saab abi ka erinevate nahaprobleemide korral

Kui nahk on talvel kuiv ja ketendab, siis võiks valida nahka toitva hoolitsuse, kui nahal on tselluliiti, siis puhastava ja jääkaineid eemaldava hoolitsuse, näiteks mudamähisega massaaži. Massaaž koos erinevate hoolitsustega toetab naha tasakaalu nii väliselt kui seespidiselt ning toob kehasse harmoonia tagasi.

Massaaž on lihtsalt mõnus kogemus astumaks korraks välja igapäevarutiinist

Kui sooviks on lihtsalt lõõgastuda, aga massaaž pole väga meelepärane, siis võib lasta nahal end hellitada luksuslikus šokolaadimähises. On erinevaid hoolitsusi, mille üks osa kätkeb endas massaaži, seda nii intensiivsemal kui leebemal kujul. Ning mis peamine – massaaž aitab unustada hetkeks igapäevamured, koguda jõudu ning puhastada meeled.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles