8 üllatavat eset, mida sa peaksid arvatust tihedamini pesema

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Kas teadsid, et voodipesu tuleks pesta kord nädalas? Kui ei, siis loe edasi, sest avaldame veel teisigi esemeid, mida sa tõenäoliselt liiga harva pesed.
 

1. Ujumisriided

Loputa oma ujumisriided alati pärast basseinist või merest väljumist ning koju jõudes ära anna järele kiusatusele neid lihtsalt kuhugi kuivama visata. Sa pead neid reaalselt pesema, et lahti saada higist, päikesekaitsekreemi plekkidest, kloorist või soolast.

Kõige parema tulemuse saad käsipesuga, kasutades pehmendavat pesuvahendit. Pärast pesu lase ujumisriietel õhu käes kuivada, kuid varjatult otsese päikesevalguse eest.

2. Valged riided

Hoidmaks valgeid särke, pluuse ja sokke kollaseks minemise eest, pese neid pärast igat kandmist. Kui neil on suuremaid plekke, siis töötle neid eelnevalt plekieemaldusvahendiga.

Kasuta kõige soojemat vett, mis antud kangastega on lubatud, seejärel lase õhu käes kuivada või kasuta kuivatit madalal temperatuuril. Ja ära unusta hoida valgeid asju värvilistest eraldi.

3. Pidžaama

Kui sa käid õhtuti pesemas, siis soovitatakse sul oma pidžaamat pesta pärast kolme kandmist. Kui sa ei pese ennast enne magama minekut, siis peaksid ideaalis oma ööriideid pesema pärast igat kandmist.

Antud soovituse jälgimiseks peaks sul tõenäoliselt olema pidžaamasid rohkem kui üks paar. Kui nii tihti pidžaama pesemine on sinu jaoks liiga ekstreemne, siis alusta tasapisi. Näiteks kui varasemalt pesid pidžaamat kord kuus, siis nüüd ürita seda teha vähemalt kord nädalas.

4. Voodipesu

Voodipesu tuleks pesta korra nädalas. Selleks kasuta sooja või kuuma vett. Patju ja tekke nii tihti õnneks pesema ei pea, piisab kolmest kuni neljast korrast aastas.

5. Rinnahoidjad

Kuigi sa tõenäoliselt ajad ühe pesukorraga läbi viis või rohkem kandmist, siis tegelikult soovitatakse rinnahoidjad kanda kolm kuni neli korda ja seejärel juba pesta. Vajadus pesu järele oleneb muidugi ka kandmise ajast ja sellest kui palju sa higistad.

Kõige parem on rinnahoidjaid käsitsi pesta, aga kui sa siiski soovid neid pigem masinasse panna, siis kasuta vähemalt pesukotti ja õrna programmi.

6. Rätikud

Pese saunalina pärast kolme või nelja kasutuskorda. Käterätikuid tuleks pesta vähemalt iga kahe päeva tagant, eriti kui on suur pere.

Rätikuid tasuks pesta suhteliselt kuuma veega, ka pesupehmendaja kasutamine ei teeks halba.

7. Teksapüksid

Jah, mida rohkem sa neid pesed, seda kergeim on neid jalga saada. Sellegi poolest, teksapükse tuleks pesta pärast nelja kuni viit kandmiskorda. Muidugi veel tihedamini, kui ilmnevad plekid.

Pesemise ajaks keera teksapüksid pahupidi, nii ei kulu värv nii kiiresti ära.

8. Külma ilma aksessuaarid

See, et kindad, sallid ja mütsid on kasutusel hooajaliselt, ei tähenda, et need pesemisest pääseks. Antud esemeid peaks hooaja jooksul korduvalt pesema.

Toote korrektseks hoolduseks vaata küljes olevat etiketti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles