6 sammu, kuidas muuta igav ja vesine tofu maitsvaks

Maitsemeel.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ildi Papp / PantherMedia / Ildi Papp/Scanpix

Enamik valke nagu kana, sea- ja veiseliha maitsevad hästi ka siis, kui neid maitsestada vaid soola ja pipraga. Kahjuks ei kehti see tõde tofu kohta ning kuigi sojavalk on sulle kasulik, maitseb see sageli igavalt ja vesiselt.

Õnneks on olemas aga paar lihtsat sammu, mis tagavad, et ka su tofu mekib meeliülendavalt.

  1. Nõruta. Enamik tofust on pakendatud vette, seega pead sa iga kord tofukuubiku nii kuivaks nõrutama kui võimalik. Kui tofu on vett täis, ei saa teda korralikult praadida ega marineerida, kirjutab Delish. Viiluta tofu õhukeselt ning nõruta majapidamispaberil, pane mõned kihid ka viilude peale ning aseta peale raskus. Lase nii tal vähemalt tunnike olla.
  2. Marineerides jäta õli vahele. Kui tofu nõrutatud, on aeg seda marineerida. Kuna selles on aga ikka veel vett ja vesi õliga kokku ei sobi, eelista soja-, tsitruse- või äädikapõhjalisi marinaade.
  3. Tärklis on krõbeduse võti. Kui sa soovid, et su tofu tuleks krõmps, pead veelgi vaeva nägema. Kui sa aga «kastad» selle tärklisesse, aitab see krõbeduse saavutamisele kaasa.
  4. Pann peab olema tulikuum. Enne tofu pannile viskamist lase pannil ja õlil korralikult kuumaks minna.
  5. Loobu oliiviõlist. Vali õli, mis armastab kuumust rohkem kui oliiviõli, näiteks seesami- või kookosõli, mis mõlemad ka lisavad huvitava maitsenüansi.
  6. Maitsesta. Ja peaaegu sama oluline kui maisitärklis on sool. Maitsesta julge käega pärast praadimist.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles