Imekiire retseptiidee: nuudlivormiroog

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Mis oleks maitsvam, kui üks suutäis nuudlivormi rikkaliku juustuga otse ahjust? Pärast väsitavat tööpäeva ei nõua see ka erilist pingutust. 

Vaja läheb: 

  • 250 g spagette
  • 300 g külmutatud brokolit
  • 150 g kirsstomateid
  • 4 keskmist muna
  • 150 ml vahukoort
  • 100 ml piima
  • soola
  • pipart
  • muskaatpähklit
  • 200 g riivitud Gouda juustu

Valmistamine

Keeda 250 g spagette keevas vees 7 minutit. Viimasel minutil lisa keeduvette brokoliõisikud. 

Vooderda sügav ahjuvorm küpsetuspaberiga, kuumuta ahjus kõige alumisel tasandil  220 kraadi (pöördõhuga 180 kraadi) juures. Pese 150 g kirsstomateid ja lõika nad pooleks. 

Vahusta 4 muna 150 ml vahukoore, 100 ml piima, vähese soola, pipra ja värskelt riivitud muskaatpähkliga. 

Kalla nuudli-brokoli-segult vesi ära ja pane segu ühte potti koos vahustatud munasegu ja 100 g riivitud juustuga ning sega omavahel läbi.

Vala segu vormi.

Küpseta kuumas ahjus kõige alumisel tasandil 15–20 minutit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles