Jaapanlanna sõi 300 kausitäit nuudleid 17 minutiga

Maitsemeel.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Jaapanis võivad vaprad nuudlinautijad 3240 jeeni ehk 25,78 euro eest kinni pista nii palju nuudleid, kui jaksu jätkub. Seda üritust nimetatakse Jaapani Wanko sobanuudli väljakutseks.

Tohoku regioonis, Iwate prefektuuris asuva 111 aasta vanuse restorani Azumaya firmaroog on Wanko sobanuudlid — tatranuudlid imepisikestes kaussides.

Kui tahad seal nuudleid süüa, nagu jaksad, tuleb maksta umbes 26 eurot — ja hakka aga pihta! Lisanditeks pakutakse veel üheksat kõrvalrooga, näiteks tuunikala sashimi't, seeni riivitud redisega ja teisi kohalikke spetsialiteete. Kuigi portsjonid on väikesed, pole lõputu nuudlineelamine sugugi kergete killast. Reipad ettekandjad ulatavad aga abivalmilt  järgmise kausitäie ja ergutavad hüüetega nagu «Söö rohkem! Rohkem!» See pidu ei lõpe enne, kui paned oma kausikesele kaane peale.

Lõpetuseks antakse sööjale kaasa suveniir, sertifikaat, kus on kirjas söödud kausitäite arv. Viisteist Wanko sobanuudli kaussi on võrdne ühe sobanuudli tavaportsuga.

Praegune nuudlikausi rekord on 570 kausitäit. 

Wanko soba on kohalike hulgas nii populaarne, et restoranil Azumaya kulub iga kuu neli tonni jahu nuudlite valmistamiseks.

Allikas: CNN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles