Tankeri pruulikoda lõpetab toodangu otsemüügi ja suunab selle hulgimüüki

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Edmond Mäll

Kiirelt kasvav ja uut pruulikoda seadistav väikepruulija Tanker lõpetab Baltikumis toodangu otsemüügi jaemüüjatele ning asub esimese suurema väiketootjana kasutama hulgimüüja teenust. Edaspidi vahendab Tankeri toodangut Tridens.

Tankeri juhi ja Eesti Väikepruulijate Liidu juhatuse liikme Jaanis Tammela sõnul on väiketootja jaoks suurte kettidega läbirääkimine väga keeruline. «Pideva nõudluse ja ekspordikasvu tingimustes ei pruugi väikeettevõttel jätkuda jõudu oma müügiorganisatsiooni ülesehitamiseks. Meie otsustasime keskenduda tootmisele ja ekspordile. Aga ka ekspordi puhul leiame lõpuks endale müügiesindajad, kes selle funktsiooni üle võtavad,» selgitas Tammela.

1,2 miljonit eurot uue pruulikoja väljaehitamisse investeeriva Tankeri juhi sõnul nõudlus Eesti kvaliteetsete käsitööjookide järele kasvab. «Eeskätt tänu Eestis pruulitud toodangu kõrgele kvaliteedile ja rikkalikule maitsevalikule on hea toote tuntus jõudnud ka piiri taha. Oleme Tridensiga koostöö osas optimistlikud ja loodame, et koostöös professionaalse edasimüüjaga saame rõõmustada veelgi rohkemaid käsitööjoogi sõpru ka Lätis ja Leedus,» sõnas Tammela. 

Seni aastas ca 160 000 liitrit käsitööõlut pruuliv Tanker laiendab oma tootmismahte kasvava nõudluse ja ekspordisoovi tõttu 600 000 liitrini aastas. 

Tridensi juhatuse liige Janno Hert tunnustab väikepruulikoja ambitsioone ja panust ettevõtte arengusse. «Tankeri tooteportfelli kuuluvad väga tuntud ning kvaliteetsed õllemargid, mis sobivad hästi meie valikusse.  Esialgu on sortimendis viis erinevat maitset, kuid see täieneb pidevalt,» lisas Hert. Märtsi algusest Tankeriga koostööd alustav Tridens on üks vanimaid kaubandusettevõtteid Eestis, tähistades sellel aastal oma 31. tegutsemisaastat.

Väikepruulijate probleemkohana toob Jaanis Tammela välja valitsuse aktsiisipoliitika. «Kuigi nõudlust jagub, takistab mahu kasvatamist maksuseadus, mille kohaselt rakendub väiketootjale enam kui 600 000–liitrise tootmismahu korral võrdne maksukohustus Eesti suurtootjatega, mille aastatoodang küünib 100 miljoni liitrini.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles