Kiire retseptiidee: tomati-feta-vorm

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ingrid Balabanova / PantherMedia / Ingrid Balabanova

See kerge vahemereline vormiroog oliivide ja jalapenoga on ilma saiata eriti madala kalorisisaldusega. 

Vaja läheb:

  • 350 g kirsstomateid või tavalisi tomateid
  • 4 jalapenot
  • 3 spl Kalamata oliive
  • soovi korral veidi küüslauku
  • pipart
  • soola
  • suhkrut
  • 1 tl punet
  • 3 spl oliiviõli
  • 140 g lambajuustu
  • pool baguette'i

Valmistamine

Eelkuumuta ahi 240 kraadini (pöördõhuga ahi 220 kraadini). Eemalda tomatitelt varreosa ja tükelda. Eemalda jalapenolt vars ja lõika kaun rõngasteks. Sega tomatid, jalapeno ja oliivid veidikese soola, pipra, suhkru, pune ja oliiviõliga ning tõsta kahte väiksesse 15 cm ∅ vormi. 

Aseta kummalegi segule viil lambajuustu ja küpseta kuumas ahjus ühel restil 20 minutit. Võta roog ahjust ja sega kahvliga tublisti läbi. Serveeri krõbeda baguette'iga. 

Allikas: Essen und Trinken

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles