Jahmatav uuring: viiendik valentinipäeval kallimat petnud naistest tegid seda kättemaksuks

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Paljud meist ei kujutaks ette, et suhtes olles võiks romantilisel pühal nagu seda on valentinipäev oma armukesega kohtuda. Kuid on inimesi, kes seda teevad.

Victoria Milan on kohtinguportaal, kuhu kogunevad inimesed, kes otsivad püsisuhte kõrvale kallimat või on neil muud põhjused afääriks. Sait korraldab oma kasutajate hulgas sageli küsitlusi, et teada saada, mis inimesi petma motiveerib.

Nende valentinipäevaaegne uuring keskendus just sellele romantilisele pühale. Küsitlusele vastas üle 7000 petja 13 erinevast riigist ning küsitlejad tahtsid teada saada, kui palju nad end just sõbrapäeval pettes süüdi tunnevad ning miks nad üldse seda teevad.

«Ei räägita just sageli sellest, kui süüdi end petjad ise tunnevad, seega otsustasime teada saada, mis on süütunde põhjused,» selgitab Victoria Milani rajaja Sigurd Vedal.

Uuringutulemused on isegi kergelt jahmatavad. Nimelt selgus, et petvad naised ei tunne end eriti süüdi - 48 protsenti naistest tunnistas, et ei tunne end valentinipäeval pettes pahasti. Vaid 36 protsenti platvormi kasutavatest naistest tõdes, et jah, hinges närib küll. Miks nii vähe süütunnet? Selgus, et 32 protsendil juhtudest leiavad naised, et kõik on korras, kuna petavad mõlemad osapooled.

Teisalt aga tunnistas 23 protsenti naistest, et petmine on nende jaoks kättemaks. Nende partnerid on naisi varem petnud ning nüüd mõõdavad nad sama puuga tagasi. Samal ajal meestest ütles vaid 12 protsenti olevat oma motivatsiooni sama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles