Kuidas toidust rohkem toitaineid saada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Cseh Ioan / PantherMedia / Scanpix

Siin on neli lihtsat soovitust, mida söömise puhul meeles pidada.

1. Söö värsket ja kohalikku

Värskelt korjatud viljades on rohkesti toitaineid, antioksüdante ja vitamiine, kuid nende sisaldus hakkab pärast korjamist päev-päevalt vähenema. Sellepärast tasub käia turul ja leida võimalikult värsked viljad. 

2. Vali külmutatud variant

Kui sul ei ole võimalik valida värskeid vilju, on oma eelised ka külmutatud variantidel. Tavaliselt korjatakse külmutamiseks valminud viljad, mis aitab toitaineid säilitada. 

3. Hoiusta vilju õigesti

Kindlasti ei tohiks kõiki puu- ja köögivilju hoida külmkapis. Enamasti tahavad puuviljad, välja arvatud marjad, säilimiseks toatemperatuuri ja varju otsese päikesevalguse eest. Köögiviljadele on hea leida koht külmkapis. Maitsetaimed võib ära tükeldada ja sügavkülma panna. 

4. Söö vikerkaarevärviliselt

Kui sa eelistad üht kindlat sorti köögivilju, proovi asja enda jaoks huvitavamaks muuta ja söö vikerkaarevärviliselt. Süües erinevat värvi puu- ja köögivilju, saad rohkem toitaineid, kirjutab The Everymom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles