Need möödapanekud meigiga muudavad sind tegelikust palju vanemaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Jumestusega annab palju ära teha. Sa võid oluliselt noorem välja paista, kui oled — ja ka  vastupidi.

Jumestuse mõte peaks olema eelkõige meie isikupära rõhutamine, kuid samas võib mõni ülearune kriips või vale toon sulle lootusetu karuteene teha, kui oled otsustanud võimalikult noor välja näha. Siin on kõige suuremad ja tavalisemad vead, mida meikides tehakse ning vastukaaluks parimad profitrikid, kuidas neid edukalt vältida, vahendab Spot On News.

1. Must laujoon 

Enamik meist tõmbab silmalaule musta joone, kuid kortsukeste ilmnedes peaks vahetama musta pliiatsi või laineri hoopis pruuni vastu. Nii jääb üldmulje pehmem ja ka kortsud ei tule nii selgelt esile. Alumisel lauäärel, silma limanahal, tuleks aga joonetõmbamisest üldse loobuda, kuna see muudab silmad optiliselt väiksemaks ja nad paistavad kiiremini väsinud välja. Viimane peab paika eriti siis, kui silmade all kipuvad tumedad varjud kummitama. 

2. Huulepliiats on tumedam kui huulepulk

Huulekontuurpliiats annab meie huultele selgema kuju ja on eriti abiks neile, kes tunnevad end huulepulga pealekandmisel ebakindlalt. Pliiatsi värvitoon aga ei tohiks erineda huulevärvist, kuna see muudab näo hoobilt paar aastat vanemaks. Sama kehtib ka väga silmatorkavalt kontuuritud huulte kohta, eriti siis kui pliiats satub kogemata suuümbruse kortsukestesse. Meigiprofid ütlevad, et kõige paremad on nude-, pastelsed lillad või virsikutoonid, kuna need mõjuvad loomulikumana ja lasevad ka nahal värskemana mõjuda.

3. Liiga palju jumestuskreemi

Raske põhi muudab näo maskitaoliseks ja vanus paistab kaugele. Defektide varjamiseks kasutatakse liiga palju jumestuskreemi, mis omakorda kipub kogunema kortsudesse. Seega, vähem on rohkem. Abi võib olla ka meigipintslist, et tulemus jääks võimalikult õhuke ja ühtlane. 

4. Ülemäärane põsepuna

Väike rõõsa hõõgus annab väga värske ja noorendava optilise efekti, kuid niipea kui ruužiga on ülepingutatud või see on liiga ere, on tulemus täpselt vastupidine. Loobuma põsepunast ei peaks, eriti kui nahk on kahvatu ja plass, kuid tuleb õigesti annustada ja nahatoonile sobiv varjund leida. 

5. Vale kulmukuju

Kulmud on näoraam ning annavad sellele rohkem joonekust ja väljendusrikkust. Kulmukuju peaks seega ilmtingimata sobituma näoga. Kuju osas tasub kosmeetikul või veel parem —jumestuskunstnikul — end nõustada lasta. Mille eest aga kõik hoiatavad, on kas liiga peenikesed kulmud või ranged «palgid», sest mõlemad toovad vanust kohinal juurde.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles