Disainer Eve Hanson: Soome naiste stiil on eestlannadest erinev, sest Soome on olnud kauem vaba

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moedisainer Eve Hanson leiab, et kuna Soome ühiskond on meiega võrreldes pikemat aega vaba olnud, tulevad ka naiste riietumisstiili erinevused just sealt.

Eve Hanson 2010. aastal Kuldnõelaga.
Eve Hanson 2010. aastal Kuldnõelaga. Foto: PM / SCANPIX BALTICS / Scanpix

Kahe Kuldnõela omanik ja selleaastane Hõbenõela nominent Eve Hanson ütleb, et võrreldes soome naistega, püüavad eesti naised ehk oma stiililt olla naiselikumad. «Võib-olla on Soomes sellist unisex rõivastust pikemat aega propageeritud või on inimesed vabamad olnud, ühiskond on vabam olnud ja meile on see natukene hiljem jõudnud,» selgitab disainer, kas ja kuidas erineb soome naiste stiil eestlannade omast.

Küll aga tõdeb Hanson, kelle looming on hetkel esindatud Helsingis Kämp Galleria kaubanduskeskuses Tallinn Design House'i poolt sisse seatud pop-up poes, et täna ei ole enam soome ja eesti naiste riietumisstiili erinevus nii suur. 

Kevadhooaega tervitades paneb disainer naistele südamele, et riiete valimise puhul on kõige olulisemad siiski vabadus, mugavus ja hea enesetunne. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles