Ettevaatust! Ära kasuta neid näohooldustooteid koos

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Enne kui haarad uute näohooldustoodete järele, tee kindlaks, ega need vanade lemmikutega koos ebasobivaid kombinatsioone ei moodusta. 

The Everygirl toob välja viis näohooldustoodete kombinatsiooni, mis omavahel kokku ei sobi.

C-vitamiin + retinool

Kuna C-vitamiini ja retinooli kasutatakse erinevatel eesmärkidel ja ühtlasi on ka C-vitamiini pH-tase madalam, võivad nad töötada üksteisele vastu ja põhjustada ärritust.

Selle asemel, et neid koos nahale kanda, tasub C-vitamiini kasutada hommikul ja jätta retinool õhtuseks ajaks. Niimoodi saab retinool toimida samal ajal, kui sa magad ja C-vitamiin annab hommikul antioksüdantide rohke kaitse.

C-vitamiin + AHA/BHA hape

AHA ja BHA hape on sisuliselt keemilised koorijad, mis aitavad eemaldada naha pealmise kihi, et nahk tunduks siledam. Kuigi C-vitamiin on nimetuse poolest küll vitamiin, siis tegelikult on tegemist happega ja nende koos kasutamine võib põhjustada ärritust, nagu näiteks naha ketandamine ja kuivus. 

Kasuta AHA ja BHA happeid õhtul, sest need muudavad naha tundlikuks ja värskelt kooritud näoga ei ole hea päikese kätte minna. C-vitamiin jäta hommikuks. 

Retinool + AHA/BHA hape

Kui kasutad kohe pärast AHA või BHA happe kasutamist retinooli, võib see põhjustada kuivust ja vähendada ainete toimet. 

Kui kasutad retinooli igapäevaselt, jäta see oma ilurutiinist välja päevadel, mil koorid nahka AHA või BHA hapete abil.

Bensoüülperoksiid/salitsüülhape + retinool

Kui kasutad bensoüülperoksiidi koos retinooliga, võivad nad muuta üksteise toime vähem efektiivseks. Retinooli kasutamine koos salitsüülhappega võib põhjustada kuivust ja ketendamist. 

Kasuta retinooli õhtuti ja jäta aknet ravivad tooted hommikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles