Trendijook: profisportlased võiksid kurgisoolvee nimel vanduda

Naine
Copy
Foto: Valery Vvoennyy / PantherMedia / Valery Vvoennyy

Fitnessifännide jaoks on kurgivesi uus «spordijook» ja vürtsika soolvee pakkujate käive on viimastel aastatel kahekordistunud. Põhjuseks on soolvee esmaklassilised hüdreerivad omadused  ja lihaskrampide vältimine. 

Hapukurgid on  alati olnud hea krõmps vahepala, kuid nüüd tuleks rohkem ka soolvee poole vaadata, kuna see on kuulutatud uueks fitnessisõprade trendijoogiks. 

Profipoksija Jason Markland Ameerikast ütleb, et marinaad aitab tal taastuda.

«Sa tunned otsekohe vahet, kui sul tekivad treeningu ajal lihaskrambid ja sa jood seejärel kurgisoolvett,» kiidab ta. 

Kurgisoolvee nõudlus on järsult kasvanud

Ka fitnessitreener ja paljude poolmaratonide võitja Leigh Gerson võib vanduda, et pärast pikka jooksu pole paremat kui soolvesi. Ta ütleb, et on õnnelik, kuna elab ettevõttest Pickle Guys vaid mõne kvartali kaugusel. New Yorgis asuv ettevõte pakub erinevaid hapusid delikatesse ja nüüd siis ka uut haput eliksiiri, milles tavaliselt ujuvad kurgid, ja kliendid saavad osta kas purgi või pangega soovitud koguses jooki.  

Mike Chu, Pickle Guys'i mänedžer, rääkis Washington Postile, et nõudlus puhta kurgisoolvee järele on viimastel aastatel tublisti kasvanud. 

Seda võib Pickle Juice Company ka tõestada: alates 2015. aastast on  nende toote «Pickle juice» müük iga aastaga kahekordistunud.  

Naatrium ja kaalium vabastavad lihaskrampidest

«Sellest on saanud uus trend,» arvab dr Theodore Strange, sisehaiguste arst ja 25kordne maratonijooksja. Ta selgitab:

«Pärast pikka treeningut võib kurgisoolvesi aidata keha jälle piisava vedeliku ja elektrolüütidega varustada. Soolvesi on naatriumi- ja kaaliumirikas, mis võib tõepoolest toimida lihaskrampide vastu.   

Südameprobleemidega ei peaks siiski uut «spordijooki» proovima, kuna kõrge naatriumisisalduse tõttu ohustab ka kõrge vererõhk. 

Terve ja korrapärase treeningkavaga inimese puhul pole aga kurgisoolvee kui treeningujärgse joogi vastu midagi halba kosta, kirjutab Fit For Fun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles