Tallinna juuksurisalongide ülevaade: milliste teenuste eest tuleb maksta hingehinda?

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Juuksuris käimise kogemused on erinevad. Mõned lasevad juukseotsi trimmida, teised käivad juuksevärvi ja soengut värskendamas ning kolmandad eelistavad juuksehooldusi või koguni juuksepikenduste paigaldamist. Olenevalt teenusest on erinev ka juuksuris käimise hind, mis võib varieeruda üheksast eurost kuni 330 euroni. Millised teenused on kõige kallimad? 

Võtsime vaatluse alla valiku Tallinna juuksuri- ja ilusalonge, kus erinevaid juuksuriteenuseid pakutakse. Hinnakirjade võrdlusest tuli välja, et enamasti on üheks kõige kallimaks teenuseks juuksepikenduste paigaldamine, mis omakorda oleneb salkude rohkusest, materjalist ja juuksuri ajakulust. Näiteks Vana-Viru Ilusalongis maksab juuksepikenduste paigaldus 330 eurot. Casabella Juuksestuudio kodulehelt on näha, et kui valida kogu pea ulatuses Euroopa juustest Racoon kinnitusega 60-70 cm pikkusega kiharad, siis on hinnaks 510 eurot

Teine kallihinnaline protseduur on juuste keratiinihooldus, mille hind sõltub samuti juuste pikkusest, kasutatavatest toodetest ja vahel ka juuksuri tööstaaži pikkusest. Näiteks Sütiste ilusalongis maksab Kerasilk Keratin Treatment pikkade juuste keratiinhooldus 120 eurot, ülipikkade juuste oma 140 eurot. Helen Heinroos Hair salongis tuleb 3-5 kuulise ülipikkade juuste keratiinhoolduse protseduuri eest maksta 240 eurot, millega kaasneb ka kingitus: Kerasilk šampoon ja palsam.

Juuste värvimisteenuste hulgas on kõige kulukamad ombre ja balayage'i stiilis värvimised ning salgutamised. Hinnad sõltuvad taaskord värvi kogusest, juuste pikkusest ja juuksuri tööstaažist. Näiteks Duglase salongis tuleb stilist-koolitaja juures värvi eritehnikate eest välja käia 180 eurot. Hairlook salongis maksab kahe värviga värvimine ja lõikus ülipikkadele juustele stilisti juures 126 eurot

Eksklusiivsematest teenustest võib välja tuua näiteks 1,5 tundi kestva soenguõpetuse Helen Heinroosiga juuksuri endanimelises salongis, mille hinnaks on 100 eurot

Juuksurisalongide hinnapoliitikat kommenteerib juuksur Jaanika E, kes tegutseb salongis Lokitangid & Bubbles:

Juuksuri sõnul tulevad tema suurimad arved tavaliselt siis, kui kulub väga palju tooteid. Näiteks suurte värvimuutuste puhul, kui värvitakse tumepruunist heledaks või muud sarnast. «Need on kõige aeganõudvamad tööd. Kindlasti on kallid ka näiteks pikenduste paigaldamine, aga mina seda ei teosta. Seega selle kohta suuremat ülevaadet anda ei oska,» kommenteerib Jaanika. 

Naise sõnul on soengutest kõige kallim soeng ikkagi pulmasoeng, mille hind sõltub paljudest erinevatest aspektidest. «Milline soov, mitu proovisoengut, kas tullakse salongi või peab ise sõitma kohale, kas on vaja eraldi juurde osta midagi, näiteks ehteid, mõnele pikendusi vms. Samuti on olulised juuste paksus ja pikkus,» annab ta ülevaate, mida kõike tuleb hinna osas arvestada.

Tihti saab hinna osas määravaks ka juuksurisalongi olemus. «Eestis kindlasti leidub salonge, mis on oma hinna ja olemuse poolest eksklusiivsemad. Kuid minu arvates on Eestis rohkem kohti, mis on eksklusiivsemad just oma juuksurite poolest ja sellele on alati turgu,» ütleb Jaanika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles