7 lihtsat trikki, kuidas ühe ööga kõhupuhitustest lahti saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Daria Shevtsova / Pexels

Paisunud kõhuga ärkamine on üks nigelamaid algusi hommikule. Neid lihtsaid  trikke kasutades enne voodisse pugemist pole sul aga järgmisel hommikul mingit raskustunnet ega puhitust. 

1. Söö laua ääres

Kui sööd diivanil lamaskledes õhtust, võib juhtuda, et kehasse satub liigselt õhku. Söögi ajal ei peaks ka jooma, kuna seegi soodustab gaaside teket.

2. Tee endale kõhumassaaži

Kõhukinnisus või loid seedetegevus võivad olla kõhupuhituse põhjustajaks. Pehmete ringikujuliste liigutustega massaaž enne magamaminekut aitab mao-sooletrakti tegevust ergutada. 

3. Õhtul pole vitamiine vaja

Paljud toidulisandid ja vitamiinipreparaadid sisaldavad koostisaineid, mis soodustavad kõhupuhitusi. Need on reeglina raskesti seeditavad suhkrualkoholid, laktoos või gluteen. 

4. Kehaline liikumine

Enne magamaminekut tasub teha üks tiir väljas, sest ka 10 kuni 15 minutit kestev jalutuskäik ergutab mao-sooletrakti tööd. Kui õue ei taha minna, tee kergeid joogaharjutusi. 

5. Maanda ennast

Meie kehad reageerivad stressile väga erinevalt. Kui üks saab vinnid, kiristab teine hambaid ja kolmas saab kehva seedimise. Too end alati õhtuks maa peale. 

6. Null süsihappegaasi

Limonaad, õlu või mineraalvesi — ükski neist ei ole just kõhupuhituste korral abiks, vaid pigem vastupidi. Seega ilma mullita vesi või taimetee.

7.  Joo piparmünditeed

Piparmünt on ideaalne, kuna ta leevendab rõhuvat täiskõhutunnet. Joo õhtul kas tassi teed või klaas vett, millesse on tilgutatud kaks-kolm tilka piparmündiõli. 

Allikas: Freundin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles