OTSE: Šokeeriv erisaade «Globalistid või natsid»: Rootsis on plahvatuslikult tõusnud noorte soovahetajate hulk (4)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy

Kas Eestis tulevad võimule paremäärmuslased? Kas Riigikogus on natse? Kas Eesti muutub kinniseks ühiskonnaks, kus piiratakse sõnavabadust ja hakatakse vähemusi taga kiusama? Ajakirjanik Elo Mõttus-Leppik uurib tänaõhtuses erisaates kell 22 Kanal 2 eetris Eesti ühiskonnas vallandunud hüsteeriat, hirmu ja vastuseisu seoses EKRE võimuletulekuga.

Saate käigus külastatakse ka sallivat ja avatud Rootsit. Kuigi tegemist on ühe Euroopa edukaima riigiga, tuuakse Rootsit aeg-ajalt esile ka hoiatava näitena, kus sisserändajad põletavad autosid, tänavatel tulistatakse ja visatakse granaate ning teatud piirkondadesse ei julge enam rootslased ise oma kodumaal minna.

Saatejuht Elo Mõttus-Leppik võttis ette politsei kaardistatud kriminaalsed piirkonnad, kus põlisrootslased enam ei ela ja kuhu pole soovitatav minna, ning käis vaatamas, kui ohtlik seal  tegelikult on.

«Kohas, kus vaid paar kuud tagasi lõigati ühel inimesel kõri läbi, sattusime vastamisi ka tigedate narkodiileritega,» kirjeldab Elo ärevaid hetki. Võttemeeskond külastas ka sooneutraalset lasteaeda, kus räägitakse lastele avatud kaartidega erinevatest peremudelitest ning lähenetaks nende kasvatusele tavapärasest erinevalt.

«Rootsis viibimise ajal lahvatas sealses meedias skandaal. Nimelt selgus, et viimase kümne aasta jooksul on plahvatuslikult tõusnud noorte teismeliste tüdrukute arv, kes tahavad oma sugu muuta. Raviks kasutatakse hormooni ja tagasiteed enam pole. Nüüd on tekkinud paras hulk noori, kes kahetsevad ja süüdistavad riiki, et neid on kasutatud katsejänestena,» avalikustab Elo Mõttus-Leppik, millest saates veel juttu tuleb.

Saates räägivad Siiri Sisask, Kristel Aaslaid, Stefan, Ahto Lobjakas, Ivan Makarov, politoloogid, arstid jt. ühiskonnategelased.

«Päriselu lood: globalistid või natsid» on täna kell 22 Kanal 2 eetris ja samal ajal on võimalik saate otseülekannet vaadata Postimees TV vahendusel.

Vaata saate treilerit:

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles