Ronja vanglajutud. Vangis istuvale mehele esitati suur kahjunõue, esitasime avalduse: kas saab ehk Soome tööle minna, siis saaks summa tasutud!

, kolumnist
Copy
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Shutterstock

Aeg tiksub ikka halastamatult. Jumal tänatud! Inimestele, kellel lähedane kinnimajas istub, on aja lendamine õnnistuseks! Kaarel on kinni istunud tänaseks üheksa kuud. See on pikk aeg, aga veel parem vaatenurk on see, et kaheksa kuu pärast on tal pool aega istutud, kirjutab meie «vanglakolumnist» Ronja K.

Eestis on selline vahva ohvriabi teenus inimestele, kes on kuriteo toimepanemise tagajärjel kannatanud kas emotsionaalselt, vaimselt või füüsiliselt. Väga tänuväärne teenus, millele ma loodan, et tulevikus eraldatakse riigieelarvest suuremaid summasid.

Ohvriabi teenustega on aga selline keeruline olukord, et kui ohvrile või kannatanule teenust pakutakse või mingisuguseid rahasid makstakse ja need ületavad teatud piiri, on riigil õigus kogu summa kuriteo toimepanijalt välja nõuda. See on seaduses kirjas ja neil on selleks täielik õigus.

Nii tähitud formaalses dokumendis seisab. Dokumendi esimesel lugemisel ei saanud ma oma mõtteid eemale dokumendi formuleeringu üldmuljest. Sisuliselt oli tähitud kirjas väga palju eneseõigustusi ja mingisugustele seadustele viitamisi ja toetumisi. Pole kumbki meist isegi mõelnud mitte koostööd teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles