Uued trikid: kuidas süüa ananassi kõige kergemini ja mahendada selle haput maitset

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels

Ananass on vaimustav! Annab hoobilt troopilise tunde ja on kehale ka igati kasulik. Koorimine on seevastu paras piin. Või siis läheb palju viljaliha kaotsi. Selle meetodiga saad aga ananassi süüa, ilma et seda üldse koorima peakski! 

Noppimismeetod

1. Eemalda ananassi pealmised lehed, nii et viljaliha on nähtaval.

2. Rulli ananassi väikse survega üle tööpinna, nii et viljaliha annab veidike järgi. 

3. Suru pöidlaga vastu ühte ananassimustrilist nurka. Küll näed, et viljaliha tuleb kuni keskkohani kergesti lahti. 

Seda trikki tutvustas Tiktoki platvormil tiktok.com internetikasutaja dillonroberts22.

Iga ananassimustri ruuduke oli kunagi õis ja seepärast on seda lihtne ülejäänud viljast eemaldada. Siiski toimib see trikk üksnes küpsete viljade puhul, millel juba on kollane koor. Vastasel korral on koor liiga kõva ja tuleb noaga appi tõtata ning kõik sooned koores lahti lõigata, mis on sel viisil päris töömahukas!

Aga on ka teine, nii-öelda klassikaline meetod: 

Kui sulle meeldibki kõvem ananass, siis lõika ülevalt kroon maha ja eemalda väike tükk ka altpoolt. Seejärel aseta ananass tööpinnale ja lõika ümberringi koor maha. Kui sa ei lõiganud  koort piisavalt paksult ära, siis jäävad alles pruunid täpid, mis tuleks samuti eemaldada. Seejärel neljasta ananass ja eemalda südamik ehk puidune keskosa. Ja nüüd pole enam muud, kui suupärasteks tükkideks lõigata. 

Noaotsatäis soola toob magusa välja

Ananassid sisaldavad palju puuviljahappeid. Kui saad sellise, mis on sinu jaoks söömiseks liiga hapu, siis mahenda hapusid ja mõrusid maitsenoote vähese soolaga, ja magus maitse tuleb ise esile. Ole siiski soolamisega ettevaatlik! Lase paar minutit tõmmata ja maitse siis veelkord. 

Allikas: Bunte

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles