Külm või soe vesi: kumb on kaalukaotusele parem?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Meie kehad koosnevad 70 protsendi ulatuses veest ning ilma selleta ei oleks võimalik elada. Me peame päeva jooksul tarbima vähemalt 1,5-2 liitrit vett, et tagada hea tervis ning sama oluline on vett juua, kui tahad kaotada kaalu. Kuid kas vee temperatuuril on kaalukaotuses ka mingi roll?

Vee joomisel on palju plusse: see on kalorivaba, aitab reguleerida söögiisu ning lisaks usutakse, et leige või soe vesi aitab kaalukaotusele kaasa. Kas sel teoorial on tõepõhi all?

Külma vee joomise eelised

Külma vett on hea juua, eriti kuumal päeval. Kuid sel on ka mõningad puudused. Nii ahendab külm vesi veresooni ning muudab toitainete imendumise raskemaks, kirjutab Times of India. Samuti ei ole soovitav söömise ajal külma vett juua, kuna see raskendab seedeprotsessi - kehale lisandub ülesanne veetemperatuuri reguleerida. Muidugi võib kaasneda külma vee joomisega ka kurguvalu.

Sooja vee eelised

Soe vesi aga parandab seedimist ning enne sööki joomine aitab ergutada ainevahetust. Samuti - võib küll kõlada veidrana - kinnitab vähemalt üks uuring, et sooja vee joomine parandab su tuju. Lisaks aitab sooja vee hommikune joomine võidelda kõhukinnisusega. Kuna soe vesi laiendab veresooni, on leitud, et sooja vee joomine aitab kaasa lihasrebendite paranemisele ning ka nohu leevendub.

Kui aga asi puudutab kaalulangetamist, siis tegelikult pole vee temperatuuril suurt vahet. On oluline vett juua piisavalt, kuid sama oluline on ka tervislik dieet ja treeningud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles