Kuidas võidelda talvemasendusega?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
vabane stressist
vabane stressist Foto: SCANPIX

Pime aeg on käes, lörts ka juba katab maad ning päevavalgust justkui polegi. Inimestel tekib stress, kõik on väsinud ja masenduses. Ära mine sellega kaasa! Huffingtonpost.com  toob välja kümme imelihtsat viisi peletamaks stressi ja leidmaks jõudu taas naeratada.

1. Mediteeri

Otsi endale üks vaikne kohake, lõdvestu, puhasta oma mõtted igapäevastest asjadest ja keskendu oma kehale ja hingamisele. Tee seda umbes 10 kuni 20 minutit iga päev. Pärast iga mediteerimist tunned end palju värskema, puhanuma ja energilisemana!

2. Kuula muusikat

Oled kindlasti täheldanud, et muusika võib meie tujusid oluliselt mõjutada. Sellepärast ongi oluline, et kuulaksid oma lemmikmuusikat, mis garanteerib energia ja hea tuju. Või kas või selle, et masendus ja stress kaoksid.

Kui sa ei taha ega oska konkreetset artisti valida, siis kuula hoopis ookeani-, kose- või vihmametsa helisid.

3. Tee trenni

Pimeduse ja väsinud peaga võib trenni minek olla suur eneseületus, kuid usu – füüsilisest tegevusest saadud energia on seda väärt! Kui sa ei ole spordiklubide fänn, siis mine pikemale jalutuskäigule, mis aitab samuti.

4. Kirjuta muremõtted üles

Päeviku pidamine on hea viis stressiga toimetulekuks. See annab hea võimaluse oma mõtete ja tunnete jälgimiseks ning nii õpid end ka paremini tundma. Lisaks aitab murede kirjapanek neile selgema pilguga peale vaadata, mis on hea tee lahendusteni.

5. Venita

Joogaga tegelemine on hea mitmel põhjusel – sa hakkad rohkem kontrollima oma hingamist ja venitad lihaseid. Medidatsioon ja jooga on ideaalsed viisid masendusega võitlemisel.

6. Joo vähem alkoholi

Kas inimesed joovad nii palju, sest nad on masenduses, või nad on masenduses, sest nad joovad nii palju? Hoia oma alkoholitarbimist kontrolli all! Uurimused näitavad, et suurtes kogustes alkohol võib stressisümptomeid tugevdada.

7. Lõdvestu

Progressiivne lihaste lõdvestus on meditatsiooniline programm, mis seisneb lihtsalt ühe lihasgrupi isoleerimisest, sinna piirkonda kümnesekundilise pinge loomisest ja seejärel lihaste täielikult lõdvaks laskmises. Nii tunned otsekohe, kuidas pinged kaovad. 

8. Lõpeta ülesöömine

Paljud meist söövad pingelisel ajal tunduvalt rohkem kui tavaliselt. Söömisest tulenev heaolutunne on vaid ajutine ega vii meid probleemidest eemale. Loo enda jaoks toiduga toimetuleku strateegia, mis võimaldab sul jääda tervislikuks ja süüa teadlikult.

9. Mine massaaži

Massaaž on üks meeldivamaid viise stressiga võitlemise juures. Kui on küsimus selles, et millist massaaži valida, siis on valikud äärmiselt suured – vali, milline tahad! Proovi kas klassikalist, Tai või shiatsu massaaži, kõik töötab suurepäraselt. Kui sul pole piisavalt finantsi, et massööri juurde minna, siis proovi kasutada sõbra kätt – las ta masseerib su õlgu kas või kümme minutit.

10. Maga

Veendu, et saaksid igal ööl piisaval hulgal und. Uni võib tunduda sageli ajaraiskamise ja mõttetuna, kuid tegelikult on äärmiselt oluline komponent tervisliku eluviisi juures. Liiga vähene uni võib vähendada su vaimset võimekust, seejuures halvendada keskendumisvõimet ja mälu. Kui tahad olla nii vaimselt kui füüsiliselt iga päev energiline, siis maga korralikult!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles