Seitse käitumismalli, mis põhjustavad suhtes seksipuudust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paariterapeut Margaret Paul kirjutas portaalis huffingtonpost.com, et põhiliselt kurdavad inimesed suhtes seksipuuduse üle ning nimetas seitse erinevat põhjust, miks selline olukord võib tekkida.

1. Viha ja kaeblemine

Arvestades, et viha ja vingumine ei ole sugugi romantilised, siis ei tasu ka seksipuuduse üle palju viriseda. Partneri ahistamine selle teemaga võtab talt kindlasti igasuguse isu.

2. Klammerdumine

Nii mehed kui naised erutuvad vähem, kui kaaslane vajab seksi selleks, et tunda end armastatu ja hinnatuna. Naistele mõjub see enamasti väga eemaletõukavalt, kui mees käitub kui tunnustust vajav väike poiss. Seda saab vältida, kui inimene tegeleb oma enesehinnanguga ja vastutab oma tunnete eest. Seksi eesmärk ei ole leevendada stressi.

3. Hoolitsejaks olemine

Enda tunnete ja vajaduste vältimine ning soov täita vaid kõiki partneri soove võib tuua soovitule hoopis vastupidise tagajärje. Kaaslane kaotab siis su vastu igasuguse austuse ja näeb sus inimest, keda saab igati ära kasutada. Mida nähtamatum oled iseendale, seda rohkem nõudmisi ja vähem austust oma partnerilt ka saad. See võib viia su enda seksiisu languseni. Pealegi, mida rohkem endast annad, seda vähem seksikana end ka tunned.

4. Nõudmine ja võtmine

On neid, kes nõuavad oma partnerilt vaid enda rahuldamist ja eeldavad kaaslaselt, et ta ongi vaid selleks olemas. Nad seksivad kiiresti, sest keskenduvad vaid enda mõnule ja kui teine teeb lähenemiskatseid, on nad endassesulgunud ja käituvad põiklevalt. Nad ei taha mingi hinna eest, et partner neid kuidagi juhiks või kontrolliks.

Kaaslase himu viib kiirelt see, kui oled kriitiline, alandav, ähvardav ja naeruvääristav, eriti siis, kui ta proovib oma vajadustele tähelepanu pöörata. Sageli süüdistavad need isekad julmurid hoopis oma kaaslast isekuses ega saa arugi, kuidas ise käituvad.

5. Tuimus

Paljud naised, aga ka mõned mehed, vajavad eelnevat suhtlemist selleks, et seksiks valmis olla. Neile on oluline vaimne side. Kui kaaslane tegeleb terve päev teiste asjadega ja ei pööra armsamale sugugi tähelepanu, ei maksa imestada, et õhtul voodis kokku saades ei ole teisel sugugi seksiisu.

6. Eemalolek ja emotsionaalne kättesaamatus

Paljud vajavad emotsionaalset intiimsust, et end seksuaalsena tunda. Kui partner on pidevalt eemalolev ja kinnine ning ootab vaid kaaslase algatust, et astuda vahekorda, siis võib eeldada, et ta kardab äraütlemist. Kaaslase iha langus on siis paraku garanteeritud.

7. Füüsilise vastutuse puudumine

Seksuaalsuhted võib täielikult ära rikkuda, kui oled lohakas ja ei pese end korralikult. Muidugi mõjutavad ka vähene liikumine ja kehvad toitumisharjumused inimese välimust ning sinna pole midagi parata, et kaaslast võib su järjest halvenev väljanägemine siiski mõjutada. Samuti ei ole ilus minna voodisse alkoholiuimas, sest nii jääb partnerile mulje, et sa ei suuda teda kaine peaga taluda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles