Eesti toidupoeketid pole mitmikuid mahutavatele ostukärudele mõelnud

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostukäru.
Ostukäru. Foto: SCANPIX

Uurisime kaubanduskettide esindajatelt, kas neil on poodides ostukärusid, kus oleks istekohti kahele väikesele lapsele korraga, sest paljudea kauplustes on keelatud laste ostukäru sisse panemine ja mitmike vanematel on raske üksi lastega poes käia. Tuli välja, et Eestis selliseid ostukärusid ei olegi.

Selveris käib jube pikemat aega siseraadios heliklipp, milles keelatakse laste asetamist ostukäru kaupadele mõeldud osa sisse, sest see on ohtlik ja ebahügieeniline.

Selveri avalike suhete juhi Annika Vilu sõnul aga spetsiaalseid mitmikele mõeldud kärusid Selveri kauplustest ei leia. «Sellised kärud on küll olemas, aga Eestis neid meile teadaolevalt ei kasutata. Üheks põhjuseks on kindlasti nõudlus, vähemalt seni pole meile lapsevanematelt sellekohast tagasisidet laekunud,» selgitas ta.

Vilu on märganud, et enamik vanemaid jätab sisseostude tegemise ajaks väikelapsed koju. «Tullakse ka oma vankriga või käiakse poes terve perega, nii et ema ja isa saavad võtta eraldi kärud,» lisas ta.

Selveri eest kõneleja arvas, et hea tahtmise korral on siiski võimalik ka üksi väikeste kaksikutega poes käia. «Osa vanematest paneb kaks last koos autokärusse istuma. Talvel paksude riietega on see siiski ebamugav,» tunnistas ta.

«Samuti on võimalik panna üks laps beebikärusse ning teine tõsta turvahälliga käru sisse või panna teine laps kõhukotti ja nii oma ostud ära teha,» pakkus ta välja. «Tõenäoliselt oskavad parimaid lahendusi välja pakkuda mitmike vanemad ise,» arvas ta. «Kogemus ja vajadus teevad ju leidlikuks.»

Rimi Eesti turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Lilleoja rääkis, et Rimides ei ole ka selliseid ostukärusid, kuhu saaks ohutult sisse panna kaks last korraga. «Meile teadaolevalt selliseid kärusid ei toodeta ka. Tõenäoliselt seetõttu, et see ei ole lihtsalt piisavalt turvaline,» ütles ta.

«Meie soovitus on kaksikute puhul oma enda käruga poodi tulla ja kui on kaks väikese vanusevahega last, siis nii, et üks istub kärus ja teine käib käe kõrval,» pakkus ta välja.

«Ma tean, et kliendid kasutavad ka lahendust, et nad panevad lapsed sedasi, et üks istub ja teine on ostukorvis sees, seal, kuhu paigutatakse toidukaubad,» rääkis Lilleoja. «Aga see ei ole turvaline, sest käru võib ümber kukkuda ja meie seda ei soovita,» lisas ta.

Prisma Peremarketi kommunikatsioonijuht Kadri Lainas kinnitas, et kuigi neil eraldi kaksikutele mõeldud ostukärusid ei ole, on keti poodides laiad väravad ja enamiku kaksikutekärudega mahub seal vabalt liikuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles