Selle hooaja esimene kruiisilaev saabus Tallinnasse

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Foto: Tallinna Sadam

Tallinna Sadama kruiisihooaeg sai alguse laupäeval, 27. aprillil, mil Vanasadamasse saabus kruiisilaev MSC Poesia, pardal 2622 reisijat. 

Enamik reisijatest oli pärit Saksamaalt, aga reisijaid oli ka Põhja-Ameerikast, Itaaliast, Belgiast, Prantsusmaalt;  kokku on laeval 54 erineva rahvuse esindajad. Laev saabus Tallinnasse Riiast ja suundus siit edasi Peterburi.

Selle aastase ligi kuuekuulise hooaja jooksul oodatakse Tallinnasse 339 kruiisilaevakülastust, mis toovad meie pealinnaga tutvuma kokku üle 600 tuhande kruiisituristi.

Kõige suuremad laevad on kogumahutavuse ( GT 145 655) järgi Norwegian Getaway, mis külastab meid 14 korda; pikkuse järgi Regal Princess ehk 330 meetrit, mis külastab meid 13 korda ning reisijate mahutavuse järgi MSC Meraviglia, mis mahutab pardale 5000 reisijat ja  külastab meid suve jooksul 11 korda. Kõige väiksem laev on Variety Voyager, mis on 66 meetrit pikk ja võtab pardale kuni 70 reisijat.

17 laeva külastavad meid esimest korda. Üksikud külastused on sel hooajal sellised, mil laevad jäävad ka ööseks Tallinnasse. Viimane kruiisilaev peatub Tallinnas 19.oktoobril.

Saaremaale oodatakse sel aastal 7 kruiisilaevakülastust, mis toovad saarele kokku 4700 kruiisireisijat. Suurim laev on Vasco da Gama ehk 219-meetrit pikk.  Saaremaa kruiisihooaeg saab alguse 28. juunil ning viimane laev külastab Eesti suurimat saart 12.septembril.

Kruiisireisijaid saabub meile ligi 160-st erinevast riigist ja neist üle poole on Euroopa riikide kodakondsed. Kruiisireisijad on väga head meie pealinna ja riigi turundajad, sest viivad positiivse tagasiside oma külastuselamusest tuttavate ja sõpradeni. Üsna suur osa on neist valmis hiljem naasma ka pikemale puhkusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles