Millal on rindade suurendamine õigustatud?

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naine24.ee küsis erineva taustaga inimestelt, mida nad rinnaimplantaatide paigaldamisest arvavad. Vastajad ütlesid, et mõistavad, kui operatsioon on tehtud siis, kui seda on tõesti vaja.

33-aastane Jaanika (nimi muudetud) rääkis, et ilusaid rindu on kaunis vaadata. «Isegi mõtlesin mõned aastad tagasi, et kunagi lasen oma rindu ka kohendada, aga enam ma nii arva,» ütles ta. «Juuste värvimine on normaalne ja muu selline, aga lasta enda sisse mingi võõrkeha panna ainult sellepärast, et kaunim välja näha, see pole minu jaoks.»

«Aga ma ei tee maha neid, kes seda teevad,» lisas ta. «See on igaühe vaba valik. Varem mul olid suured rinnad, aga enam pole midagi alles jäänud, sest võtsin kaalust alla,» rääkis Jaanika. «Mul on juba B-korv. Rinnad on nii väikeseks läinud ja alla vajunud, et inetu on vaadata, aga ikkagi ma jään parem selliseks.»

Jaanika on oma meessoost sõpradega implantaatide teemat arutanud. «Mu sõbrad on öelnud, et katsudes pidi küll aru saama, et pole nagu päris,» ütles ta.

«Kui aus olla, siis mehed ei vaatagi seda nii palju, kui naised ise,» arvas Jaanika. «No okei, Eesti mehed vist vaatavad,» nentis ta siiski. «Siin (Inglismaal, toim.) hindavad mehed naistes hoopis teisi omadusi kui Eestis. Isegi ainult seksi eesmärgil.»

Tanel on 32-aastane. Ta rääkis, et ei ole kunagi enda teada oma silmaga kunstrindu näinud ja seega ei tea, kas need erinevad päris rindadest või mitte.

«Kui see tõstab naise enesehinnangut ja ta päeva lõpuks enam mingit kompleksi seetõttu ei põe, lasku käia,» arvas ta operatsiooni läbitegemisest.

Tanel lisas: «Aga muidugi inimesed, lastes endale tätoveeringuid teha või kunstrindu, võiksid mõelda sellele, et ühel ilusal päeval on nad soliidses eas ja siis need «aksessuaarid» enam eaga kohe kuidagi kokku ei sobi.»

56-aastane Sirje ei ole ise kunagi pidanud sellise probleemiga silmitsi seisma, sest teda on õnnistatud suure rinnapartiiga.

«Kui see on ikka tõeline probleem, siis mõistan, kui inimene oma hingerahustuseks seda soovib teha,» arvas ta operatsiooni vajalikkuse kohta. «Ka ülekaal võib frustreerida inimest nii palju, et ta ei suuda enam normaalselt elada ja millelegi muule mõelda.»

«Mul oli kunagi sõbranna, kes kadestas mind ja kannatas elu läbi,» rääkis ta. «Mul D-korviga oli vastupidi probleem. Raske oli olla, kui kumbki rind kaalub üle ühe kilo. Siis ma mõtlesin ka, et kui ebaõiglane see on,» rääkis ta.

Sirje nentis, et rinnad on meeste jaoks väga olulised ja seepärast naised nii palju muretsevadki. Siiski arvas ta, et see on iga inimese peas kinni, kui väikeseks või suureks ta oma rinnad mõtleb.

«Seda on minusugusel ülirinnakal väga lihtne öelda, aga see on lollus, kui C-korv vahetatakse D-korvi vastu,» arvas ta.

«Mõnikord on liiale mindud,» avaldas Sirje arvamust. «Vaatad filmi ja kohe näha, et proteesid ja siis need torkavad silma. Nagu kunstripsmedki, mis on nii paljudel noortel tüdrukutel. Nad näevad nii armetud välja. Protees peab olema diskreetne, et hästi mõjuks. On mingi kriitiline piir, mida ei tohiks ületada.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles