Südamlik kohtumine: 81-aastane naine leidis pärast 60 aastat kestnud otsinguid oma ema

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Eileen Macken (paremal) leidis oma ema pärast 60 aastat kestnud otsinguid.
Eileen Macken (paremal) leidis oma ema pärast 60 aastat kestnud otsinguid. Foto: Kuvatõmmis videost / RTE News

Toome teieni tänase emadepäeva puhul südamliku loo 81-aastasest Iiri naisest, kes pärast 60 aastat kestnud otsinguid leidis lõpuks oma ema. 

Eileen Macken on naine, kes kasvas üles Bethany Home'i orbudekodus ja polnud kunagi oma bioloogilise emaga kohtunud. Olles otsinud oma ema alates 19. eluaastast, kontakteerus Macken eelmisel aastal raadio RTE Liveline'iga ja palus abi oma ema leidmisel.

Selle aasta alguses ütles naine, et tänu suguvõsauurijale on ta teada saanud, et tema ema on elus ja elab Šotimaal. «Ainult tema puudutamine tähendaks mulle nii palju,» õhkas Macken raadio RTE uudistele. 

Eelmisel kuul sai naise soov tõeks, kui ta reisis koos abikaasa, tütre ja tütrepojaga Šotimaale, et oma 103-aastase ema Elizabethiga kohtuda. «Ma läksin teda vaatama ja ta on kõige ilusam daam,» kommenteeris Eileen kohtumist emaga. 

Naine sõitis ema juurde koju ja talle tuli uksele vastu meesterahvas, kes osutus tema poolvennaks. Eileen oli ennast tutvustanud, et ta on pärit Iirimaalt ja ta tuli kohtuma oma emaga, kes peaks siin olema. «Küsisin, kas ma tohin temaga kohtuda ja ta vastas, et muidugi,» kirjeldas naine oma seiklust. 

Eileen jäi perega Šotimaale kolmeks päevaks ja sai enda sõnul emaga toredasti vestelda. 

«Ta luges ajalehte ja kui ta mind nägi, ütlesin ma, et me tuleme Iirimaalt, mille peale ta vastas, et tema on Iirimaal sündinud,» kirjeldas naine oma esmakohtumist emaga «Ta oli väga rõõmus ja ei lasknud mul käest lahti,» kirjeldas Eileen. 

Eileeni ema Elizabeth tähistas sel nädalavahetusel oma 104. sünnipäeva, vahendab RTE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles