Elu toitumiskavadeks ja pikkadeks trennideks liiga kiire? Üks kaalulangetusnipp, millest kinni pidada

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Kaalualandamine on alati keerukas ja aeganõudev protsess. Aga mida teha, kui elu on kiire ja stressirohke ning on raske leida aega ning motivatsiooni pikkadeks treeninguteks ja komplitseeritud toitumiskavadeks?

Inimeste jaoks, kes tahavad siiski oma keha jaoks midagi ära teha, kuid kel pole eri põhjustel võimalik süvitsi asjale läheneda, on treener Stan Duttonil hea nõuanne.

«Treeningkava puhul sõltub kõik sellest, mida sa teed järjepidevalt,» selgitab ta Popsugarile. Tavaliselt soovitatakse treenida neli-viis päeva nädalas, kuid kui see pole sinu jaoks tehtav, ära kaota lootust.

«Keskendu sellele, et sa treeniksid enam-vähem neli korda nädalas,» soovitab treener. «Ja ära mitte mingil juhul end süüdista, kui sa eesmärgini ei jõua! Ma ütlen kõikidele oma klientidele: miski on parem kui ei midagi. Isegi kui see on vaid 15 minutit rattasõitu või jõuharjutused kiirel päeval, saad sa sellest ikka rohkem kui mitte üldse trenni tehes.»

Nende nelja päeva jooksul soovitab Dutton vähemalt ühe päeva pühendada kardiole ning ühe jõutreeningule. «Kõige efektiivsem trenn on see, mille tegemist sa naudid,» lisab treener, märkides, et jõu- ja kardiotreeninguid on igale maitsele. Sa võid ujuda, treenida elliptilisel masinal; kui sulle ei meeldi raskuste tõstmine, võid sa teha harjutusi paelaga, et kasvatada lihaseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles