4 asja, mis juhtuvad, kui prints Charlesist saab kuningas

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Prints Charles 9. mail 2019.
Prints Charles 9. mail 2019. Foto: FrankHoemann/SVEN SIMON / imago images / Sven Simon/Scanpix

Nagu eile kirjutasime, siis peab Charles ilmselt veel vähemalt kümme aastat ootama, et kuningaks saada. Kuid paljud kuningapere fännid ilmselt on ka mõtisklenud: kuidas see üldse välja näeks, mis juhtuma hakkab?

Cheatsheet toob välja mõned potentsiaalsed muudatused, mis troonipärija troonile tõusmisega juhtuda võivad.

  1. Ta muudab oma nime. Mõned eksperdid usuvad, et kui Charles saab kuningaks, võtab ta endale uue nime. Kuninganime võib ta valida ühe oma nelja eesnime hulgast – Charles Philip Arthur George. Sellest valikust usutakse kõige tõenäolisemaks olevat George’i, millega saab ta teha austusavalduse oma vanaisale, kuningas George VI-le. Charlesist saaks Geroge VII. On ebatõenäolisem, et temast saaks kuningas Arthur selle nime ajalooliste mõjude tõttu ning ka Philipit ei ennustata väga agaralt.
  2. Ta ei koli Buckinghami paleesse. Praegu on Buckingham kuningliku pere põhiline majapidamine ja Londoni kodu, kuid Charles on korduvalt avaldanud oma antipaatiat Buckinghami palee osas. «Ta pole «suure maja» fänn,» ütles üks allikas Hello! ajakirjale. «Ta ei näe seda oma tulevikukoduna ega majana, mis sobiks moodsa ajastu eesmärkidega. Ta tunneb, et selle ülalpidamine – nii rahalises kui ka keskkonnamõjude mõttes – ei ole jätkusuutlik.
  3. Prints Williamist saab Wales prints. Charles pole ainus, kel tiitel troonile jõudmise järel muutub. Suure tõenäosusega kuulutab ta Williami Walesi printsiks – selleks on suisa omaette tseremoonia.
  4. Archie-beebist saab prints. Prints Harry ja Meghan Markle’i poeg Archie Harrison elab samuti siis üle tiitlimuutuse. Hetkel pole tal üldse tiitlit, kuid kui tema vanaisa tõuseb troonile, saab temast Sussexi prints Archie. Kuninglikus peres saavad printsitiitlid monarhi lapsed ja lapselapsed. Kuninganna Elizabeth tegi prints George’i, printsess Charlotte’i ja prints Louis’e puhul erandi, kuna nad seisavad troonijärjestuses väga kõrgetel kohtadel.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles